De film “Adams Apples” in De Bastiaan

17 oktober in De Bastiaan
De film “Adams Apples” in De Bastiaan

Op donderdag 17 oktober draaien we in Olst in De Bastiaan de film 'Adams Apples'.
Een wat gekke film vol met religieuze motieven in onze tijd. De film lijkt te gaan over de moeizame weg van 'ommekeer'. Hoe wordt de appel van de 'zondeval' omgezet in appeltaart?
De aanvang van deze film is om 20.00 uur.

Veel films staan in een lange religieuze traditie van 'vertellen van een verhaal'. Bij bijbelse verhalen lijken de religieuze motieven helder, bij moderne verhalen minder. Maar ook moderne verhalen vertellen over de waarden die een mens hanteert, over vragen die boven zijn leven uitgaan. Met een enkele aanwijzing is dat soms al te herkennen.

Met ‘Adam’s Apples’ richt de in 1972 geboren regisseur, scenarioschrijver en Oscarwinnaar Anders Thomas Jensen de aandacht op de merkwaardige gebeurtenissen rond een pittoresk plattelandskerkje. Daar waar de priester Ivan zich hoofdzakelijk met de rehabilitatie van beroepscriminelen bezig-
houdt. Bij de komst van de opgefokte neonazi Adam eist de priester dat de nieuwkomer zichzelf een doel stelt, waarop deze balorig aankondigt een appeltaart te zullen bakken met de appels van de boom in de paradijselijke tuin van de parochie.

De komst van Adam in deze kleine gemeenschap (die verder bestaat uit een alcoholiste, een serieverkrachter en een gemankeerde terrorist) zorgt voor spanning die gaandeweg uitmondt in geweldexplosies die – hoe bizar ook – iedereen een hoopvolle toekomst bezorgen.

Er zijn geen toegangskosten voor het zien van deze film. Vrije giften zijn wel welkom.

Gespreksgroep 60-plus o.l.v. ds. Marc Heule
datum en tijdstip 29-03-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 29-03-2019 om 13.30 uur

Vierde oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd
datum en tijdstip 29-03-2019 om 19:30 uur

datum en tijdstip 31-03-2019 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.