Advent-project 2013 van de kindernevendienst Advent-project 2013 van de kindernevendienst

Tamar, Rachab, Ruth en Batseba

In deze adventtijd horen en lezen wij over de geschiedenis van Jezus. De tijd voordat Jezus werd geboren. Het verhaal van Matteüs.

Matteüs verteld over de voorgeschiedenis van Jezus. Daarbij noemt Matteüs vier vrouwennamen, vier ' voormoeders'. Wat voor vrouwen waren zij? Dat hebben jullie in deze adventtijd in jullie kindernevendienst te horen gekregen.

In deze adventtijd staat het verhaal over Jozef en Maria centraal. Zij bereiden zich op de geboorte van Jezus. Er moet nog van alles gebeuren voordat het kindje komt. Maar aanstaande ouders gaan soms wanneer zij een kindje verwachten, hun eigen familiealbum en stamboom eens te voorschijn halen. Dit om te kijken wie er allemaal familie zijn van hun. Jozef en Maria kijken naar het familiealbum van Jozef. Daarin komen zij vier sterke vrouwen tegen: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Al bladerend komen Jozef en Maria hun verhalen op het spoor.

Elke adventzondag gaan jullie naar jullie eigen dienst. Voordat jullie hier naar toe gaan wordt eerst samen met de grote mensen in de kerk het projectlied gezongen. Daarna steekt één van de kinderen de paaskaars aan met het licht van de grote paaskaars. Zo nemen jullie het licht van de grote paaskaars mee naar de kindernevendienst.

Bij het horen van de verhalen van de vier vrouwen worden er kraamcadeautjes verzameld. Weten jullie nog wat voor cadeautjes er verzameld zijn?

Hieronder kunnen jullie de tekeningen nog bekijken van Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Bij elke tekening staat erbij welk cadeautje er hier bij hoort.

Tamar

Tamar betekent ‘dadelpalm’. Het kraamcadeau van de eerste zondag is daarom een dadel.

Rachab

Op de tweede zondag doen we een sleutel in de mand, als een verwijzing naar de gastvrijheid van Rachab.

Ruth

Op de derde zondag is er een vriendschapsring (bij de trouw van Ruth).

Batseb

Op de vierde zondag is een stralende ster het kraamcadeau. Dit als verwijzing naar Batseba. Matteüs noemt haar nog altijd ‘de vrouw van Uria’. De naam Uria betekent: ‘God is mijn licht’.

Projectlied

Het lied wat elke adventzondag word gezongen voordat jullie naar jullie eigen dienst gaan.

(wil je het lied groter zien, klik er dan op)

“Omgaan met verdriet”; lezing door Manu Keirse
datum en tijdstip 20-11-2019 om 19:30 uur