Advent-project 2012 van de kindernevendienst Advent-project 2012 van de kindernevendienst

“Profetenkwartet”

De adventstijd is een tijd van verwachting.

We leven toe naar het kerstfeest, het feest waarop we zullen vieren dat er licht komt na het donker.
Dit jaar worden we in de adventstijd bij de hand genomen door vier profeten: Zacharia, Maleachi, Sefanja en Micha.
Voor alle vier de profeten speelt verwachting een belangrijke rol. Ze kijken uit naar een tijd die komen gaat, een tijd waarin God zich nog duidelijker zal laten zien in de wereld.

Daarover vertellen die vier profeten elk in hun eigen woorden en beeldspraak.

1e adventszondag; Zacharia (profeet met kroon op hand)

De eerste profeet die aan het woord komt, is Zacharia. Hij vertelt dat de Heer op een dag koning zal worden over de hele aarde.  Op die dag zullen er dingen gebeuren die je je bijna niet voor kunt stellen: licht wordt donker en donker wordt licht. En er zal helder, fris water ontspringen in Jeruzalem.

(wil je de foto groter zien, klik er dan op)

2e adventszondag; Maleachi (profeet die veegt)

De tweede profeet die ons vertelt over zijn verwachting is Maleachi. Hij vertelt over een bode, die de weg effent voor de Heer.

(wil je de foto groter zien, klik er dan op)

3e advent; Sefanja (profeet met slingers)

Ook Sefanja ziet uit naar een dag die komen gaat. Hij roept mensen op om te juichen en blij te zijn:  ‘Jubel, vrouwe Sion! Zing van vreugde, Israël!’ God zal midden tussen de mensen zijn. Dat maakt niet alleen de mensen vrolijk, maar ook God zelf:  ‘in zijn vreugde zal hij over je jubelen’.

(wil je de foto groter zien, klik er dan op)

4e advent; Micha (profeet met ster in de hemel)

De stem van Micha klinkt ons in de Adventstijd bekend in de oren:  ‘Uit jou, Betlehem, komt iemand voort….’ Micha vertelt over een vrouw die een kind zal krijgen. Dat kind zal voor mensen zorgen zoals een herder voor zijn schapen zorgt.

datum en tijdstip 19-07-2019 om 13.30 uur

Kerkdienst in Het Averbergen met mevr. J. van der Steeg
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19:00 uur

Kerk open met tentoonstelling Bijbelse planten en orgelspel