do 1 november 2018

Kring over onze protestantse liturgie, o.l.v. ds. H. van der Steeg

Locatie:
 De Bastiaan, Kerkplein Olst
Tijdstip:
 19.45 uur  - 21.30 uur

Drie avonden over liturgie

Waarom gaan mensen zondagochtend naar de kerk? Wat gebeurt er eigenlijk? Wat bedoelen we met liturgie?
Ouderen herinneren zich dat het vroeger toch wel iets anders toeging in een dienst. En velen van ons hebben wel eens een dienst in een andere kerk meegemaakt, r.k. of oosters-orthodox. Ook daar gaat het er iets anders toe. Wat zijn de verschillen? Of gaat het toch om dezelfde liturgie?
Allemaal vragen die zowel bij geregelde kerkgangers als niet-kerkgangers leven. In drie bijeenkomsten willen we het samen hebben over de gang van zaken in een kerkdienst, over liturgie dus. Ik probeer een zekere ordening aan te brengen. Op de eerste avond gaat het over de “gewone” kerkdienst. Op de volgende avond gaat het over het Avondmaal of Maaltijd van de Heer of Eucharistie. En ten slotte willen we het hebben over de feesten, vooral over het Paasfeest (en over de Doop) en over het kerkelijk jaar.
De bijeenkomsten zijn op drie donderdagavonden en wel op 1, 15 en 29 november, telkens van 19.45 tot 21.30 uur.
U kunt zich voor deze korte reeks gespreksavonden opgeven bij Blandine Taal, e-mail: of bij mij, tel.nr. 560949, e-mail:

Ds. Henk van der Steeg

datum en tijdstip 03-04-2020 om 13:30 uur

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 08-04-2020 om 19:00

Paaszondag: gelegenheid een kaars aan te steken
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00

Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2020

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2020

Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.

Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020