Beleef de Schepping in zang en beeld Beleef de Schepping in zang en beeld

Op zaterdag 3 november zal in de Dorpskerk de uitvoering plaatsvinden van het prachtige muzikale werk “Schepping”. Daarin zal - in het Nederlands - het scheppingsverhaal bezongen.

Al een flink aantal maanden zijn de leden van DCM (Deventer Christelijk Mannenkoor) en CME (Christelijk Mannenkoor Eefde) en hun begeleiders, onder de leiding van hun dirigent Gerrit te Rietstap, bezig zich de woorden, melodieën en begeleidingen eigen te maken. Maar binnenkort is het dan zo ver: ze zijn klaar voor de uitvoeringen.
Er zijn voorafgaand aan elk afzonderlijk deel korte, gesproken teksten uit Genesis 1 en de zang wordt instrumentaal begeleid door orgel, piano en fluit. Bovendien wordt de uitvoering nog verlevendigd met een indrukwekkende videopresentatie.
De muziek is van Johan Bredewout en de teksten zijn van Hans de Ruiter. Het orgel zal worden bespeeld door Wim de Just; Jelma Wiegersma,  de vaste pianiste van beide koren, zorgt voor de pianobegeleiding en de fluitisten zijn bij toerbeurt Anita Bernier , Bregje van Damme en Gesine Everts.
De muziek past heel mooi bij de te zingen teksten.

Voorafgaand en nadien de uitvoering in de Dorpskerk, zijn er uitvoeringen in de omliggende plaatsen;
- Vrijdag 5 oktober a.s. in de Ontmoeting te Eefde.
- Zaterdag 6 oktober in de Wijngaard te Zutphen.
- Vrijdag 2 november in de Ichtuskerk te Colmschate.
- Vrijdag 9 november in Het Open Hof te Deventer.

Alle uitvoeringen beginnen om 20.00 uur; de kerken zijn open vanaf 19.30 uur.
Inclusief een pauze zal het geheel bijna 2 uur in beslag nemen.
De toegangskaarten kosten € 10,- en zijn bij u in de woonplaats te bestellen of aan te schaffen op de volgende adressen;
- tel. 0570 625040 (
- tel. 0575 517866 (
- Boekhandel Korten, Aaldert Geertsstraat 19, Olst

Natuurlijk zijn er ook toegangsbewijzen te verkrijgen voor aanvang van de  uitvoeringen bij de ingang van de kerkgebouwen. Daar krijgt u ook het programma overhandigd.
De gezamenlijke koren begroeten u graag. U komt toch ook luisteren?

“Omgaan met verdriet”; lezing door Manu Keirse
datum en tijdstip 20-11-2019 om 19:30 uur