Het luiden van de kerkklokken Het luiden van de kerkklokken

Het luiden van de kerkklok is voor een hoop mensen het teken dat het zondag is en tijd voor de wekelijkse kerkgang. Nu staan de klokken zo afgesteld dat, indien men denkt: “De klok luidt. Kom ik ga naar de kerk” de dienst begonnen is eer men bij de kerk is. De klokken beginnen om 3 minuten voor half 10 te luiden tot 1 minuut voor half 10 (’s winters van 3 voor 10 tot 1 voor 10.)
Besloten is de klokken voortaan op zondag te laten luiden van 20 over 9 tot 24 over 9. (’s winters dus van 10 voor 10 tot 6 voor 10). Denk dus voortaan niet :”De klok luidt al, ik ben te laat”, maar kom nog gerust. U bent op tijd.
Het was de gewoonte om op zaterdagavond de klok te luiden van 10 voor 7 tot 5 voor 7. Om een of andere reden, we hebben niet kunnen achterhalen hoe dit gebeurt is, is dit stukje automatisme uit de computer, die het luiden van de klok regelt, gevallen. En dus was het in Olst op zaterdagavond stil, dit in tegenstelling tot een aantal om Olst heen liggende dorpen. Ook de klok van de dorpskerk zal in het vervolg weer luiden op zaterdagavond als teken dat het de volgende dag een bijzondere dag is, zondag. Laat ons de rustdag wijden. Het is haast niet meer van deze tijd, met winkels open op zondag, maar laten wij laten merken dat de zondag nog steeds een andere dag is dan die overige zes.

Dirk Visser

Bidstond in het kader van de Week van het Gebed
datum en tijdstip 24-01-2018 om 19:00 uur

Gespreksgroep 60-plus o.l.v. ds. Marc Heule
datum en tijdstip 26-01-2018 om 10.00 uur

Klein-Sallandse zondagsdienst
datum en tijdstip 28-01-2018 om 10:00 uur

Vorming- en Toerusting 2017-2018

Link naar de folder met activiteiten en cursussen van de Protestantse Gemeente te Olst.

Rommelmarkt B.O.D.
Elke zaterdag Boskamp 47
open van 10 tot 16 uur
Opbrengsten t.b.v. Stichting Behoud Olster Dorpskerk
Voor het ophalen van goederen tel. 0570-563707

Foto's kerkendag Klein Salland 2016

Link naar de foto's van de tweede Kerkendag Klein Salland die op 23 april 2016 is gehouden in en rondom de kerk van Wesepe.