PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Succesvolle financiële actie verwarming Dorpskerk Succesvolle financiële actie verwarming Dorpskerk
De financiële actie voor de vervanging van de verwarmingsinstallatie van de Dorpskerk is een groot succes geworden. Dankzij uw bijdragen en de inzet van de contactpersonen is er tot nu toe een bedrag van afgerond € 7.700,00 binnengekomen.

Het deel van de opbrengst van de Pannenkoekendag, gehouden op zaterdag 10 oktober, dat bestemd is voor de verwarming, bedraagt ca. € 800,00. 
Hartelijk dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd door een gift, het wegbrengen en ophalen van enveloppen, het verzorgen van de Pannenkoekendag, etc.

De Stichting Behoud Olster Dorpskerk (BOD) is bereid financieel bij te dragen aan de nieuwe verwarming.

Onderzoek door het college van kerkrentmeesters heeft uitgewezen dat geen subsidiegelden beschikbaar zijn, in onze specifieke situatie, voor de vervanging van de verwarming en de asbestsanering. Navraag is gedaan bij de provincie Overijssel, gemeente Olst-Wijhe, Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

De planning is om zo snel als mogelijk het asbest in de stookruimte te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Voordat de asbestsanering kan worden uitgevoerd moet de daarvoor aangevraagde vergunning zijn verleend. De benodigde tijd om het asbest te verwijderen kost meer tijd dan voorzien.
Als het asbest is verwijderd kan worden gestart met het verwijderen van de oude verwarmingsinstallatie en het plaatsen van de nieuwe installatie.
De verwachting is dat er te weinig tijd is om voor de winter de verwarming te laten vervangen. Het ziet er dan ook naar uit dat de verwarmingsinstallatie het komende voorjaar zal worden vervangen.
Voor het uitvoeren van de asbestsanering en het vervangen van de verwarmingsinstallatie maken we gebruik van offertes van lokale bedrijven.

Mocht u nog vragen hebben over de vervanging van de verwarming dan kunt u contact met ons opnemen.

Namens het college van kerkrentmeesters,
Rob Bakker.
 
terug
 
 
 

“Aan tafel met een goed gesprek” bij gastgezin
datum en tijdstip 22-01-2020 om 18:00 uur
meer details

Bibliodrama
datum en tijdstip 22-01-2020 om 20:00 uur
meer details

Gespreksgroep 60-plus
datum en tijdstip 24-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.