NLDOET op 10 maart 2017 - niet dóór, maar vóór de kerk.

Op vrijdag 10 maart waren er veel jonge mensen (17) bezig rond de kerk. Dat waren Olster leerlingen van De Capellenborg in Wijhe. Zij wasten de ramen, maakten de grote kerkdeuren schoon, krabde het gras en mos weg tussen het Symbool voor Gelijkheid, Gerechtigheid en Solidariteit, zuiverden de omgeving van de afvalcontainer achter De Bastiaan en kuisten het Kerkplein. In de kerk werd er serieus stof gezogen en op de preekstoel troffen we een leerling aan met pet op. Heel intensief zorgde hij ervoor dat de koster geen stofje meer tegenkwam.
In een vrij ontspannen sfeer werd er gewerkt. Zich haasten werd niet verlangd en als men wat wilde gebruiken, dan kon dat in De Bastiaan.
Het resultaat van hun inspanningen was goed te zien!
Cees Vonk

Kerkendag Klein Salland 23 april 2016 te Wesepe

Op zaterdag 23 april 2016 was tweede Kerkendag Klein Salland. Deze dag werd gehouden in en rondom de kerk te Wesepe.

1e Kerkendag Klein Salland op 25 oktober 2014

Afgelopen zaterdag 25 oktober was de eerste Kerkendag Klein Salland. Deze dag werd gehouden in en rondom de Nicolaaskerk in Wijhe.Van deze dag zijn foto’s gemaakt door Hette Koopmans.

Klik hier voor een impressie wat Rambakkie Djembe heeft van deze dag gemaakt heeft.

PVG 'De Rank' - Gebruiken van stro vroeger en nu

Op 3 december 2014 was er een avond met mevrouw Meta Leefkens, strokunstenaar uit Wijhe. Ze liet ons allerlei oude voorwerpen zien van stro. Manden, schalen, kleine sieraden, kerstversieringen en vertelde over de tradities hierbij.
Na de pauze ging iedereen zelf aan de slag om een engeltje te maken. Wie nog meer van haar werk wil zien, kan een keer tijdens de kunstroute een bezoek brengen aan haar atelier aan de Kerkstraat in Wijhe.

PVG 'De Rank' - Kronen poetsen op 8 december

Op 8 december 2014 is met een kleine groep mensen de kronen in de Dorpskerk gepoetst.
Bedankt dames en 2 (!) heren voor al jullie werk. Nu hebben we in de kerstnachtdienst weer een kerk met blinkende kronen.

Startzondag op 14 september 2014 met een Zingworkshop

Op zondag 14 september 2014 was er de Startzondag. Het programma na de zonsdagdienst was een Zingworkshop. Deze werd gegeven door Hennie Zuiderwijk, dirigent van de koren Ardente en Nobiz.
De aanwezige gemeenteleden kregen de beginselen van het zingen voorgeschoteld. Hierbij kregen velen door dat het solo-zingen anders is dan gezamenlijk zingen, laat staan dat gezamenlijk zingen ook oefening vergt. Er werd geoefend met ademhalingstechnieken, stemverheffingen en coördinatie tussen zingen met handbewegingen. In een uur tijd konden de aanwezigen, beginnend met het zingen van klanken, een mooi lied zingen. Dit van Claudia de Breij, genaamd “Mag ik dan bij jou”. Klik hier om het originele lied te horen.

Klik op "Bekijk alle foto's" om foto's van deze Zingworkshop te bekijken.

Overhandiging opbrengst voorjaarcollecte aan 'Help onderwijs Papua'

27-5-2014

Op zaterdag 5 april is tijdens feestelijk moment een cheque overhandigd aan Martijn en Anne-Marie van Driel. De cheque vertegenwoordigde de opbrengst van de voorjaarcollecte 2014 en is bestemd voor het project ‘Help Onderwijs Papua.’

Klokwijzers worden weer teruggeplaatst, 1 november 2013

Pannenkoekendag 2013

Pelgrimstocht 2013

Rommelmarkt 2013

Afscheid van ds. J. Wiegers

8 September 2012; Jam, Chutney, Pompoen en Open Monumentendag

Pelgrimstocht 2012

Rommelmarkt 2012 - Het opbouwen

Rommelmarkt 2012 - De rommelmarkt

ZWO 40 dagentijd 2011

Foto's van de Dorpskerk en De Bastiaan

Bekijk alle foto's

De wereld schreeuwt om uw helpende handen

datum en tijdstip 20-11-2017 om 10:00

De film 'The life of Pi'
datum en tijdstip 23-11-2017 om 19.30 uur

Gedachtenisdienst
datum en tijdstip 26-11-2017 om 10:00 uur

Vorming- en Toerusting 2017-2018

Link naar de folder met activiteiten en cursussen van de Protestantse Gemeente te Olst.

Rommelmarkt B.O.D.
Elke zaterdag Boskamp 47
open van 10 tot 16 uur
Opbrengsten t.b.v. Stichting Behoud Olster Dorpskerk
Voor het ophalen van goederen tel. 0570-563707

Foto's kerkendag Klein Salland 2016

Link naar de foto's van de tweede Kerkendag Klein Salland die op 23 april 2016 is gehouden in en rondom de kerk van Wesepe.