De Protestantse Gemeente op de Jaarmarkt

Gemeenteleden achter de kraam
De Protestantse Gemeente op de Jaarmarkt

Vandaag op zaterdag 21 september was er in Olst de jaarlijkse Jaarmarkt.
Een dag, een evenement, wat vele mensen uit Olst en waar vandaan, beweegt om naar Olst te komen. Dit om hun eigen koopwaar te koop aan te bieden of om op de markt te kijken en koopjes te doen. Tevens zijn er diverse attracties waar men van kan genieten of waar men aan mee kan doen.

Daarbij is het een gebeuren, waarbij diverse organisaties en verenigingen zich naar buiten toe bekend kunnen maken of om het publiek iets aan te bieden.
Om deze reden stonden de gezamenlijke kerken uit Boskamp en Olst met een stand op de markt. Het publiek kon hier terecht voor informatie van de kerken, boeken die te koop werden gesteld of om een gesprek met de gemeenteleden, die de stand bemanden. Zo ook stond de Protestantse Gemeente te Olst op de markt.
Niet alleen op de jaarmarkt was de protestantse gemeente actief. Er was zoals gewoonlijk op de zaterdag, in de voormalige kerk Eben Haezer weer een verkoop van het Behoud Olster Dorpskerk (BOD). Hier wordt leuke koopwaar aangeboden tegen betaalbare prijzen. Het assortiment is divers, van boeken tot audio en video en van speelgoed tot meubels.
Maar voor het publiek, wat op deze zaterdag de toch wel de drukte even buiten wilde laten, kon genieten van de rust en het orgelspel in de Dorpskerk. De Dorpskerk was vandaag geopend en kon worden bezichtigd, waarbij men tevens kon genieten van het orgelspel van ons eigen organist Wim de Just en van de heer van Pijkeren uit Zwolle. Daarbij waren twee gemeenteleden in de kerk aanwezig, in de personen van de heer en mevrouw van Wijk, om het publiek van informatie te voorzien over de kerk. Dit laatste als de kerk als een prominent gebouw in Olst en de kerk als gemeente. In totaal hebben 275 mensen de Dorpskerk vandaag bezocht.
Al met al was het deze zaterdag, door de Protestantse Gemeente, een mooie dag om het publiek; te informeren, koopwaar aan te bieden, de Dorpskerk te laten bekijken, een rustmoment aan te bieden en mooie klanken van het orgelspel te geven.

Hieronder komen foto’s wat vandaag gemaakt zijn van de Protestantse Gemeente tijdens de jaarmarkt vandaag.

Gemeenteleden achter de kraam.

Een bord met teksten om eens bij stil te staan.

Een aantal vrijwilligers van het BOD.

Een mooi poppenspel.

Een kerkklok zonder wijzers. Deze zijn restauratie.

Een kijkje in de Dorpskerk.

Het orgel wordt bespeeld.

De gidsen vandaag in de kerk.

Meekijken met de organisten

Kijkend richting het koor vanwaar de organist altijd in de kerk zit.

datum en tijdstip 19-07-2019 om 13.30 uur

Kerkdienst in Het Averbergen met mevr. J. van der Steeg
datum en tijdstip 19-07-2019 om 19:00 uur

Kerk open met tentoonstelling Bijbelse planten en orgelspel