Het Vakantiebureau

“Er even tussenuit…..“

Hoe vaak wordt dit niet gezegd!
Vele reisorganisaties spelen hierop in met hun reclames, gidsen e.d. en vele plannen worden weer gemaakt.
Dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De financiële situatie kan het soms niet toelaten, maar ook wanneer uw gezondheid het niet toelaat en u van hulp afhankelijk bent, ligt een vakantie niet voor de hand.
Toch kan het juist dàn erg goed zijn om er even tussenuit te zijn.
…Andere omgeving, andere mensen ontmoeten, even los van alle zorgen…

De Protestantse Kerk Nederland organiseert elk jaar vakantieweken, o.a. in Doorn, het F.D.Roosevelthuis en in Lunteren, Vakantiehotel de Werelt, maar ook in de Imminkhoeve in Lemele.
Er worden ook vakantieweken aangeboden voor mantelzorgers met een thuiswonende dementerende partner, mensen met een visuele handicap, alleenstaande ouders met kinderen tussen 6-16 jaar enz. enz. Er wordt een compleet programma aangeboden, waar je dan al of niet aan mee kunt doen.
Ook de Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft een gids uitgegeven (Gids Betaalbare Vakanties) met een overzicht van allerlei organisaties,clubs en mensen die weten dat er behoefte is aan goedkope manieren om er even tussenuit te kunnen.
De diaconie heeft deze gidsen in het bezit.

Verder is er informatie te vinden op:
Het vakantiebureau Protestantse Kerk Nederlnd, zie; www.hetvakantiebureau.nl
Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, zie; www.armekant-eva.nl

Mocht u denken: Dit is misschien wel iets voor mij/ons of u wilt iemand anders hierop attent maken: Wij helpen u graag verder.

Vrijwilligers gevraagd!
Al eens gedacht over een weekje vrijwilligerswerk in een vakantiehotel?
Ruim 1400 vrijwilligers maken het mogelijk dat er jaarlijks bijna 70 vakantieweken georganiseerd kunnen worden door de Prot. Kerk Nederland.
Informatie is te vinden op de site www.hetvakantiebureau.nl of bellen via tel.: 0318-48 66 10.
Hier kunt u ook de vrijwilligersgids aanvragen.
Studenten zijn ook van harte welkom! Een ervaring om nooit te vergeten!

datum en tijdstip 23-09-2019 om 10:00

datum en tijdstip 29-09-2019 om 10:00 uur