PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Intercultureel Bijbellezen brengt mensen en Bijbelverhalen dichter bij elkaar Intercultureel Bijbellezen brengt mensen en Bijbelverhalen dichter bij elkaar

De ZWO-commissie van Olst is afgelopen najaar met een Bijbelleesgroep gestart.
Hierbij staat de bijbeltekst Micha 6:1-8 centraal.

We hebben als gemeente contact met the Brotherhood Society in Delhi. Deze broeders werken voor de kastelozen de Dalits, die op deze manier ook een kans hebben in de maatschappij. Er zijn o.a. projecten voor straatkinderen, vrouwen en beroepsonderwijs voor jongeren.
Er is b.v. een Dalit thinkers groep ontstaan van volwassenen, die vanuit hun positie als kasteloze de Bijbel lezen. Deze groep komt wekelijks op vrijdag bij elkaar. Zij willen graag samen met ons hetzelfde Bijbelgedeelte uit Micha 6 lezen.
De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie (EA) hebben voor de Week van Gebed in 2013 een gezamenlijk thema vastgesteld. Het thema ‘Wandelen met God’ is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Micha 6: 8 waarin de oproep klinkt om Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan.

In november hebben we met een groep van 13 mensen uit Olst en Wijhe gesproken over Micha 6 vers 1 – 8 waar het gaat over de gerechtigheid van de Heer.
Na afloop van de bespreking is een verslag uit Delhi naar Nederland gestuurd en het verslag uit Nederland naar Delhi gestuurd.

In de Week van Gebed van 20-27 januari 2013 hopen we op dinsdag 22 januari om 20.00 uur in De Bastiaan, het verslag uit Delhi te bespreken.

Dankzij het Bijbelverhaal komen we als mensen dichter bij elkaar en dat is precies waar het bij intercultureel Bijbellezen om gaat.
Voor de deelnemers is er een brochure van de Raad van Kerken beschikbaar. Na opgave ontvangt u deze brochure.
Doet u mee?
Inlichtingen of opgave bij Thea Wiegers-Kӧhler, 0570-565566 of

                             

                             

terug
 
 
 

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 27-01-2020 om 10:00
meer details

Rebible, ontdekking van vergeten bijbelverhalen
datum en tijdstip 29-01-2020 om 20:00 uur
meer details

Zondagsdienst | Kanselruil | Wesepenaren komen naar Olst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00 uur
meer details

Koffie-inn in de Bastiaan
datum en tijdstip 03-02-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.