Actie Kerkbalans 2013

Thema: Wat is de kerk u/mij waard?

Zeker een foutje zult u denken bij het zien van het thema van de Actie Kerkbalans 2013.

Dit was toch ook het thema van 2012? Inderdaad, maar de landelijke kerk heeft opnieuw de bovenstaande tekst als slogan gekozen en terecht, want beantwoording van de vraag ‘wat is de kerk mij waard’ betekent tegelijkertijd kleur bekennen.

Begrijpelijk ook, want elk jaar weer wordt van de gemeenteleden gevraagd om een keuze te doen. Het resultaat daarvan is van groot belang voor het in stand houden van de kerkelijke organisatie. Het geeft tegelijkertijd ook aan in welke relatie u staat ten opzichte van de Protestantse Gemeente te Olst. Zeker in deze tijd van maatschappelijke onrust en de onzekerheid van veel wat tot voor kort zeker was, is die keuze niet eenvoudig. Wat te doen als de financiële draagwijdte beperkt is?

‘Wat is de kerk u waard’ is niet alleen voor gemeenteleden van belang, maar ook voor de kerk als samenbindend orgaan. Wat is het de kerk waard om kerk te zijn?

Dat betekent dan niet alleen om een bijdrage vragen, maar misschien wel een bijdrage geven in welke vorm dan ook.

Dat is dan tevens wellicht de diepere betekenis van de slogan: “wat is de kerk u/mij/ons waard?”

Ondanks de veel besproken negatieve maatschappelijke ontwikkelingen, blijft de Actie Kerkbalans de financiële kurk, waarop onze kerkelijke gemeenschap kan blijven functioneren. Zonder uw bijdrage en zonder de Actie Kerkbalans zou het heel moeilijk worden en vandaar dat we ook in 2013 weer een beroep op u doen, om van harte bij te dragen aan het doel van deze actie.

Vanaf 8 januari 2013 ontvangt u de Kerkbalans enveloppe.
In deze enveloppe vindt u een informatiefolder over het werk, de begroting van onze gemeente en de bestedingen van de beoogde inkomsten aan de diverse onderdelen van het plaatselijke kerkenwerk.
Deze laatste zijn o.a. salarissen, gebouwenonderhoud, energie, kosten van de eredienst en vooral ook de bijzondere activiteiten in onze gemeente die voor dit jaar zijn gepland.

Op de bijgesloten antwoordstrook kunt u aangeven hoeveel u dit jaar denkt te kunnen bijdragen aan het plaatselijk kerkenwerk. U kunt deze strook in de eveneens bijgesloten antwoordenveloppe doen, liefst al voordat de contactpersoon weer bij u aanbelt. Daarmee helpt u de vrijwilliger bij het werk dat hij of zij, ondanks de winterse koude en duisternis, belangeloos voor onze gemeente uitvoert.

banner1

Gespreksgroep 60-plus o.l.v. ds. Marc Heule
datum en tijdstip 29-03-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 29-03-2019 om 13.30 uur

Vierde oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd
datum en tijdstip 29-03-2019 om 19:30 uur

datum en tijdstip 31-03-2019 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.