Kom naar de Dag van de Dialoog

Je zit in een wachtkamer vol met mensen en niemand spreekt elkaar aan. Of er komen nieuwe buren: ga je naar ze toe om een praatje te maken, ook als ze van andere komaf zijn? Dat wordt allemaal besproken tijdens de Dag van de Dialoog in de gemeente Olst-Wijhe die dit jaar wordt gehouden op donderdag 8 november van 18.00 tot 21.15 uur in De Beukenoot naast de kerk in Wesepe. Het thema is dan: ‘Elkaar leren kennen begint met samen praten’.

De Dag van de Dialoog is ontstaan in Rotterdam na de moord op Pim Fortuyn tien jaar geleden. Mensen van verschillende afkomst gingen met elkaar in gesprek en er kwam meer begrip voor elkaar. Ook in de Gemeente Olst-Wijhe is zo’n bijeenkomst de afgelopen twee jaar met succes gehouden, telkens met een ander thema. Mensen van verschillende religie en van jong tot oud kunnen er open spreken. Onder leiding van een gespreksleider worden persoonlijke soms emotionele en ontroerende verhalen verteld en gedeeld.
Twee jaar geleden werd de Dag van de Dialoog in Olst gehouden en was het thema: ‘Erbij horen en thuisvoelen’. Daar kwam naar voren dat je eerst zelf actie moet ondernemen om erbij te kunnen horen: “Accepteren wat er is en geven wat je hebt”, zo luidde één van de conclusies.
Vorig jaar was de Dag van de Dialoog in het Langhuus in Wijhe en stond het thema: ‘Een goe-de buur is beter dan een verre vriend’, centraal. Daaruit bleek dat contact met de buren van grote waarde is.
Dit jaar zijn we te gast in Wesepe. De avond in Wesepe begint met een gezamenlijke maaltijd. Deelname is gratis. Dank aan de sponsoren Rabobank Salland, de plaatselijke kerken, Bakkerij Van Rijssen en Salland Catering Wijhe.

Voor opgave kunt u zich aanmelden bij , , of .
Voor meer informatie, Jacky van Tartwijk; 06-10106779.

datum en tijdstip 10-04-2020 om 13:30 uur

Paaszondag: gelegenheid een kaars aan te steken
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 15-04-2020 om 19:00

Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2020

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2020

Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.

Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020