Leeskring Leeskring

Voor alle ‘lezers’ die, door het samen lezen van een boek, meer te weten willen komen over de Bijbel en geloofsvragen en die daarover met elkaar van gedachten willen wisselen.

Voor dit seizoen heeft Hans Schreuder ds. Martje Veenstra-Oving gevraagd de kring te begeleiden bij het lezen van het boek: Doornse Catechismus, Oude vragen, nieuwe antwoorden.
Zij reageerde direct enthousiast: “Toen ik twaalf jaar was mocht ik naar de catechese. Het leek me geweldig! Maar wat viel het tegen. We moesten het eerste jaar vragen en antwoorden leren. Het bleek de Heidelbergse Catechismus en ik snapte er echt niets van. Ook in mijn theologie studie moest ik er weer mee aan de slag. En nog datzelfde gevoel van wat wordt er toch bedoeld! Een verademing was voor mij (en velen met mij) de Doornse Catechismus. Het klinkt misschien oud, maar het is een nieuwe kijk op het geheel! Die oude vragen en antwoorden zijn opnieuw bekeken door predikanten van Op Goed Gerucht. Het is zeker de moeite waard om hier eens met elkaar naar te kijken en over te praten”.

Informatie: Hans Schreuder, tel. 0570-525355,
Begeleiding: Ds. Martje Veenstra-Oving

Data: woensdagavond 30 oktober, 29 november, 8 januari, 5 februari en 5 maart
Tijd: 20.00 tot 21.45 uur.

Materiaal: Doornse Catechismus/Aarnoud van der Deijl e.a. Kampen 2010 (wilt u bij aanmelding doorgeven of u in het bezit bent van het boekje? Zo niet, dan worden ze in één keer besteld.)

datum en tijdstip 23-08-2019 om 13.30 uur

Kerk open met tentoonstelling Bijbelse planten en orgelspel
datum en tijdstip 24-08-2019 om 13.30 uur

datum en tijdstip 25-08-2019 om 9:30 uur