Najaarscollecte 2013

Boerderij ’t Zwervel in Wijhe
Najaarscollecte 2013

“We denken soms dat armoede alleen bestaat uit honger hebben, geen kleren hebben en dakloos zijn.  Maar de ergste armoede is dat je niet gewenst bent,
dat er niet van je gehouden wordt en dat er niet voor je gezorgd wordt.”

Moeder Theresa

Met dit in gedachte wil de diaconie dit jaar de opbrengst van de najaarscollectie schenken aan ’t Zwervel ATD De Vierde wereld.

“Steek Uw hoofd niet in het zand voor de armoede in het land!”
Het is onacceptabel dat de armsten zich keer op keer minderwaardig moeten voelen. ATD De Vierde wereld vindt dat minderwaardigheid voor niemand aanvaardbaar is, omdat dit een vorm van discriminatie is die mensen machteloos maakt.

De armsten zijn in hun gevoel van minderwaardigheid aan elkaar gelijk en moeten niet hun leven lang afhankelijk zijn van bijvoorbeeld voedselbanken en hulpverlening. Soms raken ze de weg kwijt in het woud van regelingen en zijn ze angstig voor willekeur van individuele ambtenaren.

’t Zwervel in Wijhe is een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen, op adem kunnen komen en hun bijdrage aan de beweging en de maatschappij kunnen leveren of tonen. Zij doet dit ondermeer door het organiseren van bijeenkomsten voor deze mensen.

Een aantal voorbeelden zijn:
Forum dagen, tijdens deze dagen bespreken ze met meerdere mensen uit het land hoe plaatselijke acties tegen armoede en uitsluiting uitgevoerd kunnen worden;
De boerderij wordt gebruik voor vorming, ontspanning, klussen en contacten met andere nationale of internationale groepen;
Er worden inleefstages gegeven aan vrijwilligers voor ATD Vierde - Wereld Nederland.

Aangezien zij volledig afhankelijk zijn van financiële ondersteuning en giften, nodigt de diaconie u van harte uit om dit doel te steunen!

U kunt uw gift ook overmaken op rekeningnummer 1462 60 120 (IBAN; NL50 RABO 0146 2601 20) van de Diaconie o.v.v. Najaarscollecte 2013.

Voor eventuele vragen kunt u bellen met:
Gerrie Holtkuile, telefoon: 0570-563215
Eline Kuiper, telefoon: 0570-563072