PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische Avondgebeden in de veertigdagentijd

Stapstenen op weg naar Pasen
Oecumenische Avondgebeden in de veertigdagentijd

Kerst en oud en nieuw lijken nog maar zo kort geleden en toch staat (de vroege) Pasen al weer voor de deur. Als voorbereiding op dit feest is de veertigdagentijd die er aan voorafgaat traditiegetrouw een periode van bezinning, inkeer en vasten.

Wilt u zich ook graag even terugtrekken uit de drukte van deze jachtige tijd en u in alle rust bezinnen op de betekenis van Pasen, dan nodigen we u uit voor de oecumenische avondgebeden of vespers.
Dit zijn korte vieringen van ongeveer een half uur, waarin we even tot rust kunnen komen in de stilte van de oude Dorpskerk en ons kunnen bezinnen op ons leven en ons mens-zijn in deze wereld. Het kan inspirerend en verdiepend zijn om eens zo’n moment van bezinning en stilte mee te maken.
Misschien kent u deze vieringen al en bent u een trouwe bezoeker, dan is dit stukje voor u alleen maar een herinnering. Maar misschien hebt u er ook nog nooit van gehoord, dan hopen we dat uw belangstelling is gewekt.
In beide gevallen bent u van harte welkom op vrijdagavond 15 en 22 februari, 1, 8, 15 en 22 maart en zaterdag 30 maart van 19.30-20.00 uur in de Dorpskerk in Olst.

Lammie In ’t Veld,
Werkgroep oecumenische avondgebeden.

terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-05-2019
meer details

Gemeentebijeenkomst
datum en tijdstip 26-05-2019 om na de dienst
meer details

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 27-05-2019 om 10:00
meer details

Repetitie Hemelvaart projectkoor
datum en tijdstip 28-05-2019 om 20:15 uur
meer details

 
Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.