PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische Avondgebeden in de veertigdagentijd

Stapstenen op weg naar Pasen
Oecumenische Avondgebeden in de veertigdagentijd

Kerst en oud en nieuw lijken nog maar zo kort geleden en toch staat (de vroege) Pasen al weer voor de deur. Als voorbereiding op dit feest is de veertigdagentijd die er aan voorafgaat traditiegetrouw een periode van bezinning, inkeer en vasten.

Wilt u zich ook graag even terugtrekken uit de drukte van deze jachtige tijd en u in alle rust bezinnen op de betekenis van Pasen, dan nodigen we u uit voor de oecumenische avondgebeden of vespers.
Dit zijn korte vieringen van ongeveer een half uur, waarin we even tot rust kunnen komen in de stilte van de oude Dorpskerk en ons kunnen bezinnen op ons leven en ons mens-zijn in deze wereld. Het kan inspirerend en verdiepend zijn om eens zo’n moment van bezinning en stilte mee te maken.
Misschien kent u deze vieringen al en bent u een trouwe bezoeker, dan is dit stukje voor u alleen maar een herinnering. Maar misschien hebt u er ook nog nooit van gehoord, dan hopen we dat uw belangstelling is gewekt.
In beide gevallen bent u van harte welkom op vrijdagavond 15 en 22 februari, 1, 8, 15 en 22 maart en zaterdag 30 maart van 19.30-20.00 uur in de Dorpskerk in Olst.

Lammie In ’t Veld,
Werkgroep oecumenische avondgebeden.

terug
 
 
 

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 08-04-2020 om 19:00
meer details

Kerk open
datum en tijdstip 10-04-2020 om 13:30 uur
meer details

Paaszondag: gelegenheid een kaars aan te steken
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
meer details

 
Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2020

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2020
 
Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer
 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.