PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische viering in de Theresiakerk in Olst op zondag 3 november

Oecumenische viering in de Theresiakerk in Olst op zondag 3 november

'Geloven doe je samen'

Daarom komen we als gelovigen uit Olst en Boskamp regelmatig samen in één kerk, daarom bidden we samen, lezen we samen in de Bijbel en getuigen we samen van ons geloof. Want dat is het wat de oecumenische vieringen zo waardevol maakt.

We laten aan elkaar en aan God zien dat we samen geloven. Dat we vanuit de boodschap van Jezus die ooit door de Heilige Willibrord in onze streken werd gebracht, met elkaar willen werken aan een betere wereld.
Want ook al brengen we ons geloof tot uitdrukking in verschillende tradities, het is geworteld in de traditie van het evangelie. We hebben allemaal dezelfde missie in het leven, onze Schepper loven en danken en de mensen die op onze weg zijn geplaatst, bijstaan en helpen. En dan is het doel niet zozeer dat er misschien ooit eenheid tussen alle christenen komt. Maar is juist de weg die we samen, op plaatselijk niveau, in wederzijdse herkenning, begrip en volharding afleggen al een prachtig doel op zich.

Vindt u dat ook de moeite waard? Kom dan met ons mee vieren op zondag 3 november in de Theresiakerk in Olst. De aanvang is om 10.00 uur en de voorgangers zijn pastoraal werkster mw. M. Klein Overmeen en ds. H.J. Damstra.
Muzikale medewerking wordt verleend door de zanggroep Simpel 6 onder leiding van dhr. W. Kampinga.

Werkgroep oecumene Olst - Boskamp,
Lammie In ’t Veld
 
terug
 
 
 

Klein Sallandse kerkendag in de Plaskerk te Raalte
datum en tijdstip 13-10-2019 om 9:30 uur - 13:30 uur
meer details

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 14-10-2019 om 10:00
meer details

Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 17-10-2019 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur
meer details

Kerkdienst in Het Averbergen met mevr. T. Hanekamp
datum en tijdstip 18-10-2019 om 19:00
meer details

 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.