PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische viering in Olst op 26 mei

gitaargroep Kithara
Oecumenische viering in Olst op 26 mei
Op zondag 26 mei a.s. is er om 10 uur weer een oecumenische viering.
Dit in de Dorpskerk in Olst.
Voorgangers zijn: diaken Marc Brinkhuis en ds. Henk Jan Damstra.
Medewerking wordt verleend door de uit 4 vrouwen bestaande gitaargroep ‘Kithara’ uit Oldebroek. Deze groep zal met zang en gitaarspel een mooie en inspirerende bijdrage leveren aan deze viering.

De eerste zondag na Pinksteren wordt ook wel Drievuldigheidszondag of Trinitatis genoemd. Op deze dag staan we stil bij het mysterie van de Ene God in Drie Personen.
Dat mysterie valt moeilijk uit te leggen, maar het sleutelwoord voor wie iets van de Heilige Drie-eenheid wil begrijpen, is verbondenheid. Verbondenheid in de Geest tussen Vader en Zoon, verbondenheid in de Geest tussen God en mensen. Want God heeft iets met mensen en Hij heeft zich daarom door Zijn Geest met ons verbonden. En wie zich van deze band met zo’n nabije God bewust is, kan de wereld en het leven met al zijn vreugde en verdriet, aan. Als kerken van Olst en Boskamp willen we onze dankbaarheid over deze verbondenheid tussen God en mensen samen vieren in één kerk.

U / jij bent van harte welkom, het is de moeite waard om elkaar op deze dag te ontmoeten! En na de dienst is er in De Bastiaan gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee verder van gedachten te wisselen.

Werkgroep oecumene,
Lammie In ‘t Veld.

Gitaargroep Kithara
terug
 
 
 

“Omgaan met verdriet”; lezing door Manu Keirse
datum en tijdstip 20-11-2019 om 19:30 uur
meer details

Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 21-11-2019 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur
meer details

Gedachtenisdienst
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10:00 uur
meer details

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 25-11-2019 om 10:00
meer details

 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.