Oecumenische viering op zondag 4 november in de Theresiakerk Oecumenische viering op zondag 4 november in de Theresiakerk

Deze zondag die ook wel de Willibrordzondag wordt genoemd, is bij uitstek een dag om als gezamenlijke kerken te gedenken dat het christelijke geloof door de Ierse monnik Willibrord, rond het jaar 700, in Nederland werd verkondigd.

Sindsdien zijn we als Christenen verschillende wegen gegaan, maar die wegen zijn gelukkig niet zo uiteenlopend dat we elkaar totaal uit het oog zijn verloren.
Daarom komen we als leden van verschillende geloofsgemeenschappen op de sterfdag van Willibrord bij elkaar in één kerk om aandacht te schenken aan de liefde die wij gezamenlijk koesteren voor de ene en enige God en voor onze medemens.
We laten daarmee zien dat we elkaar willen motiveren en inspireren om de boodschap die Willibrord ons bracht, in praktijk te brengen in ons leven.
Samen bidden en vieren geeft ons geloof een extra dimensie.
Komt u ook om dat te ervaren?

De voorgangers zijn: pater J. Hulshof en ds. H.J. Damstra en de zanggroep Simpel 6 verleent haar medewerking.
Voor de kinderen is er een kindernevendienst.

Werkgroep oecumene,
Lammie In ‘t Veld