OP HET LEVEN!

Ds. H. Bouma
OP HET LEVEN!
Dienst van poëzie, verhaal en muziek

Over wat er met Lazarus gebeurde, zijn vriendschap met Jezus, zijn vroege dood en zijn opstanding, kun je een preek houden, maar je kunt Lazarus ook zelf aan het woord laten.
Dat gebeurt in deze dienst van poëzie, verhaal en muziek. Op zondagmorgen 19 oktober a.s. in de Dorpskerk te Olst. Aanvang dienst 10.00 uur.

Met als titel Op het leven! vertelt Lazarus, zeven jaar na zijn opwekking, bij monde van Hans Bouma zijn verhaal. Een even schokkend als bevrijdend verhaal waaraan pianist Geert van der Heide op creatieve wijze deelneemt.

Zeven jaar later. Iedere dag heft Lazarus met zijn zusters Maria en Martha bij de maaltijd het glas. Lechajim! Op het leven! Het leven dat doorgaat. Het leven dat gevierd mag worden.

Het verhaal van Lazarus wordt ingeleid door twee poëtisch-muzikale collages: Spreek dan van geluk (zeven Psalmen opnieuw uitgesproken) en Vaste voet aan grond.
Geert van der Heide zorgt hier improviserenderwijs voor een muzikale stroom waarop Hans Bouma als papieren bootjes zijn verzen neerlegt. Bootjes op weg naar de diepzee van een mensenziel.

Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma. Na de dienst kunt u hem hier spreken. De auteur is bereid boeken en bundels te signeren.

Hans Bouma, poëzie en verhaal
Geert van der Heide, piano

Gespreksgroep 60-plus
datum en tijdstip 28-06-2019 om 10.00 uur