PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Pannenkoekendag groot succes

Menukaart van de pannenkoekendag
Pannenkoekendag groot succes

Het was smikkelen en smullen in “De Bastiaan” op zaterdag 12 oktober. Het was er een drukte van belang. Bijna 300 mensen hebben gesmuld van overheerlijke pannenkoeken. Daarmee is gebleken dat deze traditie nog steeds leeft in Olst.

Er stonden 6 pannenkoeken op het menu en deze vonden gretig aftrek. Bij de kinderen is de Versierpannenkoek een succesnummer gebleken en bij de volwassenen is de Spekpannenkoek op nummer 1 beland. Ook de culinaire “Bastiaan”-pannenkoek is een topper geworden.
Op een gegeven moment was het zelfs zo druk dat er extra tafels moesten worden “bijgedekt” en het was topdrukte in de keuken.  Daarnaast zijn ook verrassend veel mensen pannenkoeken komen afhalen.
De totale netto opbrengst bedraagt €1800,-. Van de verkoop van iedere pannenkoek gaat €1,- naar de verzorgingshuizen in Olst. Inclusief de fooienpot is dit een bedrag van €500,- geworden! Dit bedrag wordt gebruikt voor het gezamenlijk aanschaffen van grootletterboeken.
De overige opbrengst is bestemd voor het onderhoudsfonds van de kerkelijke gebouwen.

Veel dank gaat uit naar de vrijwilligers die hebben meegewerkt en natuurlijk naar iedereen die is gekomen om een pannenkoek te eten.
Volgend jaar staat de pannenkoekendag in ieder geval weer op het programma.

Van de pannenkoekendag zijn foto's gemaakt. Hiervan is een fotoalbum gemaakt. Deze is te bekijken door op onderstaande foto te klikken.

                             

terug
 
 
 

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 08-04-2020 om 19:00
meer details

Kerk open
datum en tijdstip 10-04-2020 om 13:30 uur
meer details

Paaszondag: gelegenheid een kaars aan te steken
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
meer details

 
Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2020

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2020
 
Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer
 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.