PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Pelgrimstocht op zondag 6 oktober

Pelgrimstocht op zondag 6 oktober
Op zondag 6 oktober houden we de jaarlijkse pelgrimsreis. We beginnen die zondagochtend met een kerkdienst in de Nicolaaskerk in Wijhe. Aanvang van de dienst is om 10.00 uur.
Na de kerkdienst lopen wij onder leiding van Herman Menkveld de pelgrimstocht. Onderweg zullen we aandacht besteden aan de natuur, elkaar en het geloof.


Omdat wij de kerkdienst vieren in de kerk van Wijhe, betekent dat er in de Dorpskerk in Olst geen dienst is. Vorig jaar was het andersom, nu gaan wij vanuit Olst naar de kerkdienst in Wijhe. De kerk van Wijhe is prima per trein en een bijbehorende korte wandeling te bereiken.
Een aantal auto’s zal op het Kerkplein klaar staan voor wie niet per trein reist, voor wie geen eigen vervoer heeft en voor wie het gezellig vindt om samen te reizen.

Na de dienst is er eerst koffie en thee. Daarna beginnen we aan de pelgrimstocht en wie mee wil, is van harte welkom. We lopen de tocht onder leiding van Herman Menkveld, die de omgeving van Olst en Wijhe als geen ander kent. Ieder jaar probeert Herman een traject uit te stippelen dat voor de lopers nieuw is. Dit jaar komt het zo uit dat we ook weer in Wijhe de tocht zullen afsluiten. Eten en drinken mag iedereen zelf meenemen en als het goed is, worden we onderweg een keer voorzien van koffie en thee.

Al met al een mooie gelegenheid om als gemeenten van Olst en Wijhe elkaar beter te leren kennen en om meteen kennis te maken met de nieuwe predikante van Wijhe, ds. Martje Veenstra.

terug
 
 
 

Zondagsdienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00 uur
meer details

Inloopcentrum in de Bastiaan
datum en tijdstip 18-11-2019 om 10:00
meer details

“Omgaan met verdriet”; lezing door Manu Keirse
datum en tijdstip 20-11-2019 om 19:30 uur
meer details

Samen aan tafel in De Bastiaan
datum en tijdstip 21-11-2019 om 18.00 uur, deur open om 17.45 uur
meer details

 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.