Pelgrimstocht naar klooster Sion

klooster Sion
Pelgrimstocht naar klooster Sion

Op zondag 17 juni as. wordt er een pelgrimstocht gelopen naar klooster Sion.
Voor de pelgrimstocht is er eerst een gezamenlijke zondagsdienst in de Dorpskerk voor gemeenteleden uit Olst en Wijhe.
De kerkdienst begint voor iedereen (dus ook voor wie niet meeloopt) om 9.45 uur. De groep Simpel5 werkt mee aan deze dienst.

Na de dienst is er gelegenheid om (even) koffie te drinken. Daarna is Herman Menkveld onze gids. Hij zal ons allerlei interessante dingen weten te vertellen over wat we zien en tegenkomen. Onderweg wordt er koffie en thee aangeboden, eten en ander drinken moet iedereen zelf meenemen. We zullen ook stukjes van de route in stilte afleggen.

Om kwart over twee hopen we in klooster Sion te zijn aangekomen. Daar sluiten we de tocht af in de kapel. Het klooster kent vaste gebedstijden, vandaar dat we op tijd moeten zijn.
Voor wie dat wil is er natuurlijk de mogelijkheid om daarna weer naar Olst en Wijhe terug te lopen. Een andere mogelijkheid is om mee terug te rijden. Tegen een kleine vergoeding, voor een paar euro, mag u namelijk mee met de speciale pelgrimsbus van de taxifirma Ensink die na de afsluiting in het klooster rechtstreeks naar Olst en Wijhe terugrijdt.

We adviseren iedereen overigens om bij het lopen een lange broek te dragen. In het mooie landschap zitten ongetwijfeld teken en iedereen weet inmiddels dat tekenbeten niet onderschat moeten worden. De lengte van de tocht is 8 kilometer. We gaan voor een klein gedeelte over keurig vlakke asfaltweggetjes, maar we lopen natuurlijk ook over woester terrein. Wie minder goed ter been is, zou daardoor in problemen kunnen komen. Houdt  daarom rekening mee.

Voor deelname aan de pelgrimstocht, gelieve aan te melden bij ds. H.J. Damstra.
Tel. 0570-564042 of e-mail: .

datum en tijdstip 27-01-2020 om 10:00

Rebible, ontdekking van vergeten bijbelverhalen
datum en tijdstip 29-01-2020 om 20:00 uur

Zondagsdienst | Kanselruil | Wesepenaren komen naar Olst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00 uur

Koffie-inn in de Bastiaan
datum en tijdstip 03-02-2020 om 10:00 uur

Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020

Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer