Pelgrimstocht naar klooster Sion

klooster Sion
Pelgrimstocht naar klooster Sion

Op zondag 17 juni as. wordt er een pelgrimstocht gelopen naar klooster Sion.
Voor de pelgrimstocht is er eerst een gezamenlijke zondagsdienst in de Dorpskerk voor gemeenteleden uit Olst en Wijhe.
De kerkdienst begint voor iedereen (dus ook voor wie niet meeloopt) om 9.45 uur. De groep Simpel5 werkt mee aan deze dienst.

Na de dienst is er gelegenheid om (even) koffie te drinken. Daarna is Herman Menkveld onze gids. Hij zal ons allerlei interessante dingen weten te vertellen over wat we zien en tegenkomen. Onderweg wordt er koffie en thee aangeboden, eten en ander drinken moet iedereen zelf meenemen. We zullen ook stukjes van de route in stilte afleggen.

Om kwart over twee hopen we in klooster Sion te zijn aangekomen. Daar sluiten we de tocht af in de kapel. Het klooster kent vaste gebedstijden, vandaar dat we op tijd moeten zijn.
Voor wie dat wil is er natuurlijk de mogelijkheid om daarna weer naar Olst en Wijhe terug te lopen. Een andere mogelijkheid is om mee terug te rijden. Tegen een kleine vergoeding, voor een paar euro, mag u namelijk mee met de speciale pelgrimsbus van de taxifirma Ensink die na de afsluiting in het klooster rechtstreeks naar Olst en Wijhe terugrijdt.

We adviseren iedereen overigens om bij het lopen een lange broek te dragen. In het mooie landschap zitten ongetwijfeld teken en iedereen weet inmiddels dat tekenbeten niet onderschat moeten worden. De lengte van de tocht is 8 kilometer. We gaan voor een klein gedeelte over keurig vlakke asfaltweggetjes, maar we lopen natuurlijk ook over woester terrein. Wie minder goed ter been is, zou daardoor in problemen kunnen komen. Houdt  daarom rekening mee.

Voor deelname aan de pelgrimstocht, gelieve aan te melden bij ds. H.J. Damstra.
Tel. 0570-564042 of e-mail: .

Gespreksgroep 60-plus o.l.v. ds. Marc Heule
datum en tijdstip 29-03-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 29-03-2019 om 13.30 uur

Vierde oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd
datum en tijdstip 29-03-2019 om 19:30 uur

datum en tijdstip 31-03-2019 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.