PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Periodieke giften

.
Periodieke giften
Als u regelmatig geld geeft aan de Kerk (of een ander goed doel) kan het voor u en/of de Kerk aantrekkelijk zijn als u dit dor middel van periodieke giften doet. Het voordeel van periodieke giften is dat er geen sprake is van een belastingtechnische drempel van het inkomen en deze dus volledig aftrekbaar zijn.

In 2011 hebben we in de Kerkwijzer al eens één en ander beschreven met betrekking tot periodieke giften, maar deze regeling is recent gewijzigd. Tot 1 januari 2014 moesten periodieke giften bij de notaris vastgelegd worden, maar dat hoeft nu niet meer. Het is dus makkelijker en tevens gratis geworden om periodieke giften vast te leggen. Wel is het belangrijk dat u voor een periode van minimaal 5 jaar een gelijk bedrag schenkt. U kunt, ook al schenkt u één vast bedrag aan de Kerk, dit bedrag uitsplitsen naar bijvoorbeeld kerkbalans, jeugdwerk, orgelfonds, etc. U kunt dit doen door de verdeling van uw gift door te geven aan Rita Frijns. Het jaarlijks te schenken bedrag moet in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden tussen de schenker en in ons geval de Kerk. De formulieren zijn door de belastingdienst beschikbaar gesteld en te verkrijgen bij de Kerk. U kunt deze opvragen via of neem contact op met Rita Frijns, tel: 0570-565125 of Stefan van Olst, tel: 06-22048153. Wij beantwoorden ook graag uw vragen met betrekking tot dit onderwerp. Zie ook meer informatie op de pagina van de Belastingdienst.

Stefan van Olst
Penningmeester CvK
terug
 
 
 

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 01-04-2020 om 19:00
meer details

Kerk open
datum en tijdstip 03-04-2020 om 13:30 uur
meer details

Paaszondag: gelegenheid een kaars aan te steken
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
meer details

 
Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2020

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2020
 
Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 76 vakanties van Hetvakantiebureau.nl.
  meer
 
Vorming en Toerusting 2019-2020

Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2019-2020
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.