Periodieke giften

.
Periodieke giften
Als u regelmatig geld geeft aan de Kerk (of een ander goed doel) kan het voor u en/of de Kerk aantrekkelijk zijn als u dit dor middel van periodieke giften doet. Het voordeel van periodieke giften is dat er geen sprake is van een belastingtechnische drempel van het inkomen en deze dus volledig aftrekbaar zijn.

In 2011 hebben we in de Kerkwijzer al eens één en ander beschreven met betrekking tot periodieke giften, maar deze regeling is recent gewijzigd. Tot 1 januari 2014 moesten periodieke giften bij de notaris vastgelegd worden, maar dat hoeft nu niet meer. Het is dus makkelijker en tevens gratis geworden om periodieke giften vast te leggen. Wel is het belangrijk dat u voor een periode van minimaal 5 jaar een gelijk bedrag schenkt. U kunt, ook al schenkt u één vast bedrag aan de Kerk, dit bedrag uitsplitsen naar bijvoorbeeld kerkbalans, jeugdwerk, orgelfonds, etc. U kunt dit doen door de verdeling van uw gift door te geven aan Rita Frijns. Het jaarlijks te schenken bedrag moet in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden tussen de schenker en in ons geval de Kerk. De formulieren zijn door de belastingdienst beschikbaar gesteld en te verkrijgen bij de Kerk. U kunt deze opvragen via of neem contact op met Rita Frijns, tel: 0570-565125 of Stefan van Olst, tel: 06-22048153. Wij beantwoorden ook graag uw vragen met betrekking tot dit onderwerp. Zie ook meer informatie op de pagina van de Belastingdienst.

Stefan van Olst
Penningmeester CvK

datum en tijdstip 19-07-2019 om 13.30 uur

Kerkdienst in Het Averbergen met mevr. J. van der Steeg