Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

.
Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

Woensdagavond 5 februari jl. ondertekenden vertegenwoordigers van de vier Protestantse Gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe een intentieverklaring. Daarin spraken de vier gemeenten zich uit om vanuit de gezamenlijke bron, de Bijbel, actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Ze gaan hierbij gezamenlijke activiteiten ontplooien op het gebieden van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk.

Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zal er samengewerkt worden. Met een kanselruil tussen de vier gemeenten is inmiddels een start gemaakt.Voor zaterdag 25 oktober wordt een Klein Sallandse Kerkendag voorbereid. Een kleine stuurgroep zal het proces begeleiden en stimuleren. De werktitel van de samenwerking zal voorlopig zijn: ‘Overleg Protestantse Kerken Klein Salland’.

De voorzitters van de kerkenraden bij het tekenen, vlnr: Ds. H.J. Damstra (Olst), E. Gritter (Raalte), W. ten Dam (assessor Wijhe), E.G en dhr. van den Broek (Wesepe).

Gespreksgroep 60-plus o.l.v. ds. Marc Heule
datum en tijdstip 29-03-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 29-03-2019 om 13.30 uur

Vierde oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd
datum en tijdstip 29-03-2019 om 19:30 uur

datum en tijdstip 31-03-2019 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2019

Vorming- en Toerusting 2018-2019

Link naar de folder met activiteiten en cursussen seizoen 2018-2019

Rommelmarkt B.O.D.
Zaterdag 23 februari 2019 was de laatste verkoopzaterdag van de Stichting Behoud Olster Dorpskerk.
Inbreng van goederen is niet meer mogelijk.