Van het ZWO December 2011 Van het ZWO December 2011

”Selamat Hari Natal dan Tahun Baru 2012”
Deze kerst- en nieuwjaarswens voor onze gemeente ontvingen wij van de medewerkers van P3W in Papua. Binnenin de kaart staat het volgende:
“Weest allen gegroet in de Naam van onze Heer Jezus Christus.
Wij leven in de verwachting van Hem die is HET LICHT IN DE DUISTERNIS”
Dit was ons thema tijdens de Adventsviering, waarbij wij tevens afscheid namen van onze leerlingen die bijna een jaar bij ons zijn geweest. Zij brachten het licht binnen en wij wensten hen toe dat zij ook het Licht van de wereld mogen zijn, zoals van ons allen gevraagd wordt dat wij zullen zijn.
Wij danken u hartelijk voor uw meeleven in welke vorm dan ook. Het is ons tot grote steun geweest. Wij wensen u gezegende dagen toe. Staf P3W-GKI, Hermina

Van Marijke Werimon-Bakker uit Papua kregen wij een rondzendbrief.
In deze uitgebreide brief vertelt zij o.a. over de situatie in Papua. Er zijn politieke spanningen en dat baart iedereen zorgen. De Indonesische politie / militairen treden hard op tegen Papua’s die opkomen voor een onafhankelijk land Papua. Na een vreedzaam verlopen Papuacongres eind oktober vielen er als uit het niets schoten, waarbij zeker 6 mannen werden gedood. Op 1 december werd herdacht dat het 50 jaar geleden is dat de Papua’s hun eigen vlag, de morgenster, ontvingen van de Nederlandse regering. Op sommige plaatsen braken onlusten uit waarbij slachtoffers vielen. In Yayapura was het stil op straat omdat mensen, bang voor onlusten, thuis bleven, terwijl er in Manukwari een vredesoptocht gehouden werd. Ds. Yemina Mirino-Krey heeft als voorzitter van de synode een aanklacht uitgesproken, waarin zij ondermeer zei: “Stop met het doodschieten van de Papua’s”.

Gelukkig zijn er ook goede berichten. Ook Marijke Werimon schrijft over het afscheid van de cursisten die bijna een jaar bij P3W hebben gewoond en gestudeerd en hun opleiding voor diaconaal werkster hebben afgerond. Zij kwamen van over heel Papua en gaan nu weer terug naar hun eigen dorp. Zij worden o.a. ingezet bij het zondagschoolwerk, vrouwenwerk en het weegprogramma voor kinderen onder de 5 jaar.
Zij schrijft: “Met node lieten wij deze groep gaan, het waren leuke en pientere meiden“.

Zij besluit haar brief met de volgende woorden: “Ik wens u allen toe dat u ook een licht mag zien, of zelf een licht mag zijn tijdens de feestdagen en het hele nieuwe jaar dat komt. Met een hartelijke groet van Marijke.

Op de kerst- en nieuwjaarswens van P3W uit Papua is ook het volgende gebed bijgevoegd:

Schenk mij
Heer, schenk mij op het juiste ogenblik:
 de rust
om de tijd te nemen voor mijzelf
  de nuchterheid
om zakelijk te blijven
  het inzicht
om de ander te begrijpen
  de matigheid
in afkeuring en kritiek
  de wijsheid
om een zelfstandige mening te vormen
  de humor
om misverstanden te accepteren
  de stilte
om te kunnen zwijgen
  de grootmoedigheid
om excuses te aanvaarden
  de kracht
om te veranderen wat ik kan veranderen
  de moed
om een plek te vinden aan wat niet anders kan
  de steun
van Uw aanwezigheid.

Namens de ZWO-commissie wens ik u allen veel heil en zegen toe in het nieuwe jaar.

Kienie Ebbers

datum en tijdstip 23-09-2019 om 10:00