Voorjaarscollecte

In de week van Biddag voor Gewas en Arbeid, 11 t/m 15 maart, zal de voorjaarscollecte gehouden worden. De opbrengst is bestemd voor het project “nachtopvang van straatkinderen in Delhi”.
Ook de opbrengst van de spaardoosjes,die ingeleverd kunnen worden op zondag 31 maart en zondag 7 april, is voor dit doel bestemd.

Straatkinderen
In India zijn er miljoenen kinderen die op straat leven. Een van de hoofdoorzaken daarvan is de wijd verbreide armoede. Ze zijn van huis verjaagd of van het platteland naar de stad gekomen om geld te verdienen. Ze leven en slapen op straat, werken op straat en sterven daar soms onopgemerkt en onverzorgd.
De Delhi Brotherhood Society werkt sinds 1990 met straatkinderen in het centrum van Delhi. Zij biedt 30 jongens een veilig onderkomen waar ze 's nachts kunnen slapen. De kinderen komen rond zes uur ’s avonds naar de nachtopvang, waar ze zich kunnen wassen, eten, onderwijs krijgen (de meesten zijn analfabeet) en slapen. De volgende morgen na het ontbijt vertrekken zij voor de rest van de dag naar hun werk in de straten, bijv. vuilnis verzamelen of schoenen poetsen.
In de groep leren zij ook sociale vaardigheden, zoals het voor elkaar opkomen, naar elkaar omzien en zorgen voor elkaar.

Een succesverhaal
Ravi woonde oorspronkelijk in het district Bhagalpur in Bihar en kwam 5 jaar geleden in Delhi naar de nachtopvang. Hij was afkomstig uit een zeer arm gezin en was vanwege gezinsproblemen van huis weggelopen.
Direct vanaf het begin deed hij met de anderen mee aan het kringgesprek en de spelletjes. Hij volgde ook het onderwijs in de nachtopvang. Toen hij voldoende kon lezen en schrijven gaf de toezichthouder hem de gelegenheid zich te trainen als automonteur in een nabijgelegen garage. Hij ontwikkelt zich goed en we zijn blij dat hij nu goede toekomstmogelijkheden heeft.
De nachtopvang heeft speciale aandacht voor dit soort kinderen. Aan jongens met diverse ‘slechte’ achtergronden biedt de nachtopvang een veilig onderkomen. Van daaruit krijgen ze de mogelijkheden om een vak te leren zodat ze een betere toekomst zullen krijgen.

Broeder Monodeep Daniel
Secretaris Delhi Brotherhood Society

Project nachtopvang
Om dit project 1 jaar te bekostigen is er voor dekens, matrassen, personeel, kleding, medicijnen en eten; €2500,- nodig.

U kunt uw gift in de envelop doen of overmaken op rekeningnummer 1462.60.120 van de Diakonie Olst o.v.v. Voorjaarscollecte 2013.

Voor meer informatie, zie deze folder.

Of bij Thea Wiegers-Köhler, tel. 0570-565566.
U kunt ook de artikelen lezen in de Kerkwijzer of op de ZWO-pagina.

Hartelijk dank namens de Diakonie en de ZWO-commissie: Kienie Ebbers-Huizinga.

datum en tijdstip 23-09-2019 om 10:00

datum en tijdstip 29-09-2019 om 10:00 uur