Wie zijn wij?

De Werkgroep Oecumene heeft als doel de ontmoeting tussen de geloofsgemeenschap van de PKN Olst en de RK geloofsgemeenschap Olst-Boskamp, te bevorderen en daarnaast de oecumene in brede zin uit te dragen binnen beide kerkgemeenschappen.

Christen zijn in deze tijd vraagt om ons, met respect en waardering voor ieders traditie, open te stellen voor wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. Vanuit deze gedachte zoeken we naar wegen om hier, in Olst en Boskamp door onderlinge samenwerking invulling aan te geven.

Oecumenische activiteiten
Wij organiseren 4 oecumenische vieringen in een jaar;
  • Week van gebed voor de eenheid van de christenen; 3e week van januari.
  • Zondag Trinitatis; Drie-eenheidszondag, 1e zondag na Pinksteren.
  • Startzondag; 2e zondag in september.
  • Willibrordzondag; 1e zondag in november.

Verdere activiteiten waar wij aan mee werken zijn;
  • Taizé-vieringen
  • Sing-in
  • Oecumenische avondgebeden in de advent en de 40-dagentijd, op de vrijdagavond van 19.30-20.00 uur in de Dorpskerk.
  • Inloopochtend in De Bastiaan, op maandagochtend koffiedrinken en ontmoeting voor iedereen die daar zin in heeft. Elke maandagochtend van 10.00 - 11.30 u.
  • Activiteiten rondom Kerk en geloof, zoals vermeld in de Winterwerkfolder.
  • Kraam op de Jaarmarkt.
  • Kranslegging op 4 mei door gezamenlijke kerken.

De werkgroep bestaat uit:  H.J. Damstra (predikant), W.Kampinga (voorzitter), A.van Aken (secretariaat), H.Holtkuile, J.Wiegers, L. in’t Veld, L.v.d. Graft.

Kerk open - met orgelmuziek en zomertentoonstelling
datum en tijdstip 20-07-2018 om 13.30 uur

Kerkdienst in Het Averbergen
datum en tijdstip 20-07-2018 om 19:00

datum en tijdstip 22-07-2018 om 9:30 uur

Vorming- en Toerusting 2017-2018

Link naar de folder met activiteiten en cursussen van de Protestantse Gemeente te Olst.

Rommelmarkt B.O.D.
Elke zaterdag Boskamp 47