PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Advent-project 2013 van de kindernevendienst Advent-project 2013 van de kindernevendienst

Tamar, Rachab, Ruth en Batseba

In deze adventtijd horen en lezen wij over de geschiedenis van Jezus. De tijd voordat Jezus werd geboren. Het verhaal van Matteüs.

Matteüs verteld over de voorgeschiedenis van Jezus. Daarbij noemt Matteüs vier vrouwennamen, vier ' voormoeders'. Wat voor vrouwen waren zij? Dat hebben jullie in deze adventtijd in jullie kindernevendienst te horen gekregen.

In deze adventtijd staat het verhaal over Jozef en Maria centraal. Zij bereiden zich op de geboorte van Jezus. Er moet nog van alles gebeuren voordat het kindje komt. Maar aanstaande ouders gaan soms wanneer zij een kindje verwachten, hun eigen familiealbum en stamboom eens te voorschijn halen. Dit om te kijken wie er allemaal familie zijn van hun. Jozef en Maria kijken naar het familiealbum van Jozef. Daarin komen zij vier sterke vrouwen tegen: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Al bladerend komen Jozef en Maria hun verhalen op het spoor.

Elke adventzondag gaan jullie naar jullie eigen dienst. Voordat jullie hier naar toe gaan wordt eerst samen met de grote mensen in de kerk het projectlied gezongen. Daarna steekt één van de kinderen de paaskaars aan met het licht van de grote paaskaars. Zo nemen jullie het licht van de grote paaskaars mee naar de kindernevendienst.

Bij het horen van de verhalen van de vier vrouwen worden er kraamcadeautjes verzameld. Weten jullie nog wat voor cadeautjes er verzameld zijn?

Hieronder kunnen jullie de tekeningen nog bekijken van Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Bij elke tekening staat erbij welk cadeautje er hier bij hoort.

 

Tamar

Tamar betekent ‘dadelpalm’. Het kraamcadeau van de eerste zondag is daarom een dadel.

  (wil je de foto groter zien, klik er dan op)

 

Rachab

Op de tweede zondag doen we een sleutel in de mand, als een verwijzing naar de gastvrijheid van Rachab.

  (wil je de foto groter zien, klik er dan op)

 

Ruth

Op de derde zondag is er een vriendschapsring (bij de trouw van Ruth).

  (wil je de foto groter zien, klik er dan op)

 

Batseb

Op de vierde zondag is een stralende ster het kraamcadeau. Dit als verwijzing naar Batseba. Matteüs noemt haar nog altijd ‘de vrouw van Uria’. De naam Uria betekent: ‘God is mijn licht’.

  (wil je de foto groter zien, klik er dan op)


Maria

  (wil je de foto groter zien, klik er dan op)

Projectlied

Het lied wat elke adventzondag word gezongen voordat jullie naar jullie eigen dienst gaan.

  (wil je het lied groter zien, klik er dan op)

terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.