PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
De Cantorij De Cantorij

Binnen PKN-Olst is al vele jaren een enthousiaste cantorij actief, die in de regel eens per maand medewerking aan de kerkdiensten verleent en daarnaast extra meewerkt aan bijzondere kerkdiensten tijdens de feestdagen.

Repetitieavond: iedere dinsdag van 18.45 tot 20.00 uur in de Dorpskerk (Willibrordkerk) te Olst, met uitzondering van een zomerstop tijdens de maanden juni, juli en augustus. De Cantorij verleent meestal eens per maand medewerking aan de erediensten en doet dit zowel "a capella", met begeleiding van het koororgel, het grote Van Oeckelenorgel of een piano. Rondom de kerkelijke feestdagen wordt er vaak aan extra diensten meegewerkt. De Cantorij ondersteunt de gemeentezang en leert de gemeente op een verantwoorde en passende wijze nieuwe liederen uit diverse bundels als Zingend Geloven, Tussentijds en liturgische onderdelen uit de "Proeve", een uitgebreide verzameling liturgische gezangen. Maar ook klassiek repertoire gaan we als cantorij niet uit de weg.
De Cantorij wordt geleid door Wim de Just.
 
De Cantorij heeft een eigen internetpagina waarop meer informatie is vermeld.
Hierop is onder andere aangegeven met welke diensten, zij hun medewerking verlenen.

De Cantorij nodigt graag nieuwe leden uit.

Website Cantorij 
Website Wim de Just

terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 19-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 03-10-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 10-10-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.