PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Kom naar de Dag van de Dialoog

Kom naar de Dag van de Dialoog

Je zit in een wachtkamer vol met mensen en niemand spreekt elkaar aan. Of er komen nieuwe buren: ga je naar ze toe om een praatje te maken, ook als ze van andere komaf zijn? Dat wordt allemaal besproken tijdens de Dag van de Dialoog in de gemeente Olst-Wijhe die dit jaar wordt gehouden op donderdag 8 november van 18.00 tot 21.15 uur in De Beukenoot naast de kerk in Wesepe. Het thema is dan: ‘Elkaar leren kennen begint met samen praten’.

De Dag van de Dialoog is ontstaan in Rotterdam na de moord op Pim Fortuyn tien jaar geleden. Mensen van verschillende afkomst gingen met elkaar in gesprek en er kwam meer begrip voor elkaar. Ook in de Gemeente Olst-Wijhe is zo’n bijeenkomst de afgelopen twee jaar met succes gehouden, telkens met een ander thema. Mensen van verschillende religie en van jong tot oud kunnen er open spreken. Onder leiding van een gespreksleider worden persoonlijke soms emotionele en ontroerende verhalen verteld en gedeeld.
Twee jaar geleden werd de Dag van de Dialoog in Olst gehouden en was het thema: ‘Erbij horen en thuisvoelen’. Daar kwam naar voren dat je eerst zelf actie moet ondernemen om erbij te kunnen horen: “Accepteren wat er is en geven wat je hebt”, zo luidde één van de conclusies. 
Vorig jaar was de Dag van de Dialoog in het Langhuus in Wijhe en stond het thema: ‘Een goe-de buur is beter dan een verre vriend’, centraal. Daaruit bleek dat contact met de buren van grote waarde is.
Dit jaar zijn we te gast in Wesepe. De avond in Wesepe begint met een gezamenlijke maaltijd. Deelname is gratis. Dank aan de sponsoren Rabobank Salland, de plaatselijke kerken, Bakkerij Van Rijssen en Salland Catering Wijhe.

Voor meer informatie, Jacky van Tartwijk; 06-10106779.
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 19-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 03-10-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 10-10-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.