PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Paasgroetenactie 2014

.
Paasgroetenactie 2014
Vanuit heel de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet aan gevangenen in binnen- en buitenland en aan mensen en organisaties van de groetenlijst van Amnesty International. De paasgroetenkaarten zijn gemaakt door gedetineerden. Die in een project werkten aan het thema de veertigdagen tijd: ‘Zoek de stilte, ontdek wat je beweegt’. Ook wij doen mee aan de Paasgroetenactie.

Na deze dienst van 6 april hebt u een kaart mee kunnen nemen. Verzoek aan u om deze zondag 13, maandag 14 april of kort daarna te versturen.
Voor gedetineerden is het bemoedigend, als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies, wie deze kaart ontvangt, vanwege de privacy, toch mag u ervan overtuigd zijn, dat het feit, dat er om hen gedacht wordt, gedetineerden erg goed doet. Vermeld ook zeker uw naam op de kaart, want dit maakt de kaart persoonlijk en wordt het een echte hartelijke groet. Vermeld niet uw adres op de kaart.
 
Ook de mensen en organisaties, die zich inzetten voor mensenrechten wereldwijd, voelen zich altijd gesteund door kaarten en brieven. Het is vaak werk van lange adem, en het is moeilijk werk, als je voortdurend bedreigt wordt. Maar het doet goed als mensen je door een kaart een hart onder de riem steken.
 
Dit jaar sturen we Engels- en Spaanstalige kaarten. Hieronder enkele teksten ter bemoediging voor op de Spaans- en Engelstalige kaarten;
 • U bent in onze gedachten. Heb moed, u wordt niet vergeten.
 • Engels: Our thoughts are with you. Have courage, you are not forgotten.
 • Spaans:: Estamos pensando en ti. Ten courage, no te olvidaremos.
 •  Onze beste wensen, ook voor de toekomst. Verlies de hoop niet.
  • Engels: Our good wishes, for now and the future, are with you. Do not lose hope.
  • Spaans: Nuestros mejores deseos, también en el futuro. No pierda la esperanza.
    
Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie
We hopen, dat velen van u Paasgroeten zullen versturen!

Namens de diakonie, Eline Kuiper

 
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 19-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 03-10-2021 om 10:00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 10-10-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.