PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 

woensdag 25 november 2020

Een lach en een traan – twee bijzondere cantates  

Locatie: 
 Dorpskerk Olst
Tijdstip: 
 19:45 uur  - 21:15 uur

Op woensdag avond 25 november zal Roel Smit ons bij de hand nemen en al vertellend langs een aantal fragmenten voeren uit twee bijzondere cantates. Hij begint met cantate 106 ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ van Johann Sebastian Bach. Deze cantate van de nog zeer jeugdige Bach is misschien wel de mooiste die hij ooit gemaakt heeft. Hij schreef hem bij het overlijden van een familielid en je kunt aan de muziek horen hoezeer de componist zich door dit gebeuren heeft laten raken! Smit zal vertellen én laten horen hoe de cantateteksten over leven en dood muzikaal tot klinken gebracht worden. Tekst en muziek passen heel goed op deze woensdag, drie dagen nadat in veel kerken de namen zijn gelezen van hen die in het afgelopen jaar overleden zijn.
Het tweede deel van de avond maken we kennis met de cantate Saint Nicolas, opus 42 van de Engelse componist Benjamin Britten. U leest het goed: het gaat over Sinterklaas en dat mag ook wel, tien dagen vóór 5 december, wanneer velen daar al mee bezig zijn.
Britten verklankt zeer kleurrijk en verrassend verschillende episodes uit het leven van de echte bisschop van Myra.
Roel Smit heeft sinds 2017 zijn muziekpracticum aan de Jan Schamhartstraat in Olst. Hij geeft daar cur-sussen over allerlei muzikale onderwerpen. Degenen die er iets van hebben meegemaakt weten hoe ge-passioneerd, hoe boeiend en informatief hij kan vertellen bij muziek. Daarnaast is Smit vaste beiaardier van de carillons in Hengelo O en Doetinchem, en is hij organist in de Joriskerk te Borculo en in de Remi-giuskerk van Hengelo Gld.

Woensdag 25 november van 19.45 tot 21.15 in de Dorpskerk (de kerk is om 19.30 open)
Aanmelden bij Blandine Taal, mussettaal@kpnmail.nl, eventueel tel. 0570-562029

terug
 


 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.