wo 25 november 2020

Een lach en een traan – twee bijzondere cantates

Locatie:
 Dorpskerk Olst
Tijdstip:
 19:45 uur  - 21:15 uur

Op woensdag avond 25 november zal Roel Smit ons bij de hand nemen en al vertellend langs een aantal fragmenten voeren uit twee bijzondere cantates. Hij begint met cantate 106 ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ van Johann Sebastian Bach. Deze cantate van de nog zeer jeugdige Bach is misschien wel de mooiste die hij ooit gemaakt heeft. Hij schreef hem bij het overlijden van een familielid en je kunt aan de muziek horen hoezeer de componist zich door dit gebeuren heeft laten raken! Smit zal vertellen én laten horen hoe de cantateteksten over leven en dood muzikaal tot klinken gebracht worden. Tekst en muziek passen heel goed op deze woensdag, drie dagen nadat in veel kerken de namen zijn gelezen van hen die in het afgelopen jaar overleden zijn.
Het tweede deel van de avond maken we kennis met de cantate Saint Nicolas, opus 42 van de Engelse componist Benjamin Britten. U leest het goed: het gaat over Sinterklaas en dat mag ook wel, tien dagen vóór 5 december, wanneer velen daar al mee bezig zijn.
Britten verklankt zeer kleurrijk en verrassend verschillende episodes uit het leven van de echte bisschop van Myra.
Roel Smit heeft sinds 2017 zijn muziekpracticum aan de Jan Schamhartstraat in Olst. Hij geeft daar cur-sussen over allerlei muzikale onderwerpen. Degenen die er iets van hebben meegemaakt weten hoe ge-passioneerd, hoe boeiend en informatief hij kan vertellen bij muziek. Daarnaast is Smit vaste beiaardier van de carillons in Hengelo O en Doetinchem, en is hij organist in de Joriskerk te Borculo en in de Remi-giuskerk van Hengelo Gld.

Woensdag 25 november van 19.45 tot 21.15 in de Dorpskerk (de kerk is om 19.30 open)
Aanmelden bij Blandine Taal, mussettaal@kpnmail.nl, eventueel tel. 0570-562029

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 04-12-2020 om 19:00 uur

Zondagsdienst - Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur

Gemeenteavond 8 december - aanmelden uiterlijk 5 december
datum en tijdstip 08-12-2020 om 19:30 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 11-12-2020 om 19:00 uur

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021