PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 

dinsdag 27 december 2016

Extra Gemeenteavond

Locatie: 
 De Bastiaan, Kerkplein Olst
Tijdstip: 
 19:30 uur

Op 28 november jl. heeft de kerkenraad van de protestantse gemeente in Wesepe aan de kerkenraad van de Protestantse gemeente te Olst verzocht Ds. H.J. Damstra parttime te detacheren in Wesepe. Deze detachering geldt voor een periode van 24 maanden. De ingangsdatum zal in onderling overleg worden vastgesteld. 

De kerkenraad van de Protestantse gemeente te Olst heeft zich, in een extra vergadering op maandag 12 december jl., positief uitgesproken over detachering van haar predikant naar Wesepe. Ds. Damstra heeft zijn instemming betuigd. 
Hoewel het proces van detachering - ds. Damstra blijft gewoon in dienst van Olst- al langer bij de kerkenraadsleden bekend was, moest toch formeel op het besluit van Wesepe wor-den gewacht, alvorens naar buiten te treden! 

Voor onze Protestantse gemeente te Olst hebben de komende veranderingen belangrijke consequenties, immers een gedeelte van de werkzaamheden die ds. Damsta voor zijn rekening neemt, zullen wegvallen. 
Normaliter zullen de afgestoten taken door onze kerkelijke organisatie worden opgevangen, maar dat zal niet makkelijk gaan gezien ons structurele tekort aan menskracht. 

Op 18 december jl. heeft uw voorzitter -na afloop van de eredienst- de aanwezigen geïnformeerd over de komende veranderingen en inzage gegeven over de te nemen stappen. 

Omdat het bovenstaande voor de gehele protestantse gemeente, dus ook voor u, gevolgen heeft, nodigt zij u uit voor een extra Gemeenteavond op dinsdag 27 december 2016 om 19.30.uur in de Bastiaan. Daar zult u uitgebreid worden geïnformeerd over de komende detachering en haar betekenis voor de kerkelijke gemeente. 
De kerkenraad doet opnieuw een beroep op uw betrokkenheid en hoopt op een grote opkomst. 
Het gaat tenslotte over de toekomst van onze kerk! 

De voorzitter van de kerkenraad, 
Andries de Maaker

terug
 


 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.