PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Hemelvaartsdag KERKENFIETSTOCHT regio Olst

Een van de kerken die u zult zien tijdens deze tocht.
Hemelvaartsdag KERKENFIETSTOCHT regio Olst

Tijdens deze bijzondere dag kunt u een aantal regionale kerken bezoeken tijdens een inspirerende fietstocht door een schitterend mooi Sallands landschap rondom Olst. In alle gastvrije kerken is een gids aanwezig voor toelichting en is er tevens orgelspel op de fraaie orgels.
In de kerk van Abdij Sion kan desgewenst ook een korte zgn. noon-viering worden meebeleefd (duurt plm. 10 min).
Tijdens deze Hemelvaartsdag ontmoet u diverse mensen in een ongedwongen sfeer en kunt u de fraaie orgels in de deelnemende  kerken beluisteren. Deze kerkenfietstocht biedt u allerlei kansen om nader kennis te maken met de gastvrije kerken in de prachtige omgeving van Olst.


PROGRAMMA VAN DEZE DAG
Vanaf 08.45 uur tot 09.20 uur kunt u zich al inschrijven in De Bastiaan*, naast de Dorpskerk in Olst.

09.30 uur korte Kerkdienst in de Dorpskerk van Olst, m.m.v. voorganger: mw. I. Ziegelaar (Wesepe), organist Wim de Just en de cantorij van de Olster Dorpskerk . Deelname aan deze dienst is overigens NIET verplicht.

10.30 uur  Koffiedrinken en inschrijven in gebouw De Bastiaan* (naast de Dorpskerk van Olst). De koffie, thee of limonade (kinderen) wordt u aangeboden door de PKN-gemeente  van Olst.

10.45 vertrek naar Boskamp (RK kerk).

11.00 uur in de kerk van Boskamp*. U krijgt hier een toelichting over deze recent schitterend gerestaureerde kerk én het fraaie orgel, dat ook wordt bespeeld. 

11.30 uur Vertrek naar Wesepe*. In of naast het kerkelijk gebouw* direct naast de kerk kunt u koffie of thee drinken (kinderen limonade) en hier pauzeert u tot 13.00 uur. Hier kunt u ook uw (zelf meegebrachte) lunchpakket nuttigen. De koffie, thee of limonade (kinderen) wordt u aangeboden door de PKN-gemeente van  Wesepe.     

13.00 uur. Bezoek aan de kerk in Wesepe*. U krijgt desgewenst een toelichting in deze kerk die zeer interessante details en voorwerpen bevat. Ook hier wordt het fraai klinkende orgel uiteraard bespeeld.

13.30 uur. Vertrek naar Abdij Sion.    

U kunt hier om 14.15 uur een korte viering (plm. 10 minuten) bijwonen, de zgn. noon-viering, die dagelijks plaatsvindt door de broeders van deze Abdij. U dient hier uitdrukkelijk op tijd aanwezig te zijn (om 14.10 uur). Na afloop hiervan wordt het uit Engeland afkomstige orgel bespeeld.

14.45. Vertrek naar Diepenveen. Hier vindt rondom en in tuinen achter de oude kerk een zgn. Lente-fair plaats, terwijl ook het orgel regelmatig wordt bespeeld. U bezoekt hier de kerk en de aantrekkelijke activiteiten in het kader van de Lente-fair.

15.45 uur. Vertrek naar Dorpskerk in Olst. De kerk is hier open tot 17.00 uur, terwijl ook het grote Van Oeckelen-orgel wordt bespeeld. U krijgt in De Bastiaan* weer koffie, thee en limonade (kinderen) aangeboden  en kunt het onderweg ingevulde prijsvraagformulier inleveren.
Onderweg naar Olst rijdt u opnieuw door prachtige natuurgebieden en ziet u o.a. Kasteel Hoenlo.

Rond 17.00 uur wordt deze inspirerende tocht in De Bastiaan* afgesloten en keert u weer huiswaarts. In de Bastiaan zijn tegen een redelijke prijs belegde broodjes en een kop soep te verkrijgen, mits u dit van tevoren op uw aanmeldingsformulier hebt aangegeven.

BIJZONDERHEDEN:
1. U neemt aan de tocht deel op eigen risico.
2. U brengt zelf een lunchpakket mee of koopt in de plaatselijke horeca zelf een lunch. Rond 17.00 uur kunt u in De Bastiaan (startpunt en eindpunt) ook een belegd broodje en een kop soep kopen tegen een redelijke vergoeding, mits dit van tevoren vermeld is op uw aanmeldingsformulier of in de e-mail met uw aanmelding.
3. Voor elektrische fietsen zijn onderweg bij derden in geval van (stroom)nood enkele oplaadpunten aanwezig, maar uw accu(‘s) dient(en) voorafgaand uiteraard goed opgeladen te zijn.
4. Voor pech onderweg kunt u gebruik maken van onze “bezemwagen” die u telefonisch kunt waarschuwen. Neem daarom Uw mobiele telefoon mee.
5. Deelname aan een deel van de tocht is ook mogelijk.
6. De inschrijfkosten bedragen:
- alleenstaand € 2,-
- echtpaar of koppel € 3,-
- echtpaar met kinderen € 4,-
- de kosten dienen ’s morgens bij de inschrijving in De Bastiaan contant te worden voldaan.

BIJ SLECHT WEER GAAT DE TOCHT GEWOON DOOR, MAAR DAN KUNT U DE ROUTE OOK  AFLEGGEN PER AUTO. MISSCHIEN WILT U DAN VANAF AANMELDING IN DE BASTIAAN IN OLST OOK ENKELE PASSAGIERS ALS GAST  MEENEMEN ALS U ZELF PER AUTO RIJDT?
AANMELDING

U kunt zich aanmelden door middel van het uitprinten van de bon onderaan dit artikel en deze ingevuld inleveren in de speciale inleverdoosjes in de kerken van Olst, Wijhe, Raalte,Wesepe en Diepenveen. In Boskamp kunt u de aanmelding doen door inlevering bij familie H. Boerhof, Boskamp 18.(t.o. de RK-school) .

Aanmelden kan ook via e-mail en wel via
fietsenrondolst@gmail.com
vermeld in het e-mailbericht uw naam, uw adres, het aantal deelnemers en voor hoeveel personen  u aan het eindpunt een broodje en soep wenst. U krijgt daarna binnen enkele dagen per e-mail een bevestiging van uw inschrijving.

*) in gebouwen met een * kunt u desgewenst  gebruik maken van de toiletvoorzieningen.

Klik hier om het programma in pdf formaat te downloaden


AANMELDINGSFORMULIER
De heer /mevrouw/familie: ……………….………………………………
Adres: ……………………………………………
Te :……………………………….
geeft zich hierbij op voor de kerkenfietstocht op Hemelvaartsdag 2013 
met…….. volwassenen en
……………. Kinderen.
O wenst in het eindpunt van de route in De Bastiaan*, te Olst om plm.17.00 uur            
voor …... personen ..…..belegde broodjes en …..koppen  soep (tegen betaling).
Handtekening:…………………………………
 
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.