PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Het luiden van de kerkklokken Het luiden van de kerkklokken
Het luiden van de kerkklok is voor een hoop mensen het teken dat het zondag is en tijd voor de wekelijkse kerkgang. Nu staan de klokken zo afgesteld dat, indien men denkt: “De klok luidt. Kom ik ga naar de kerk” de dienst begonnen is eer men bij de kerk is. De klokken beginnen om 3 minuten voor half 10 te luiden tot 1 minuut voor half 10 (’s winters van 3 voor 10 tot 1 voor 10.)
Besloten is de klokken voortaan op zondag te laten luiden van 20 over 9 tot 24 over 9. (’s winters dus van 10 voor 10 tot 6 voor 10). Denk dus voortaan niet :”De klok luidt al, ik ben te laat”, maar kom nog gerust. U bent op tijd.
Het was de gewoonte om op zaterdagavond de klok te luiden van 10 voor 7 tot 5 voor 7. Om een of andere reden, we hebben niet kunnen achterhalen hoe dit gebeurt is, is dit stukje automatisme uit de computer, die het luiden van de klok regelt, gevallen. En dus was het in Olst op zaterdagavond stil, dit in tegenstelling tot een aantal om Olst heen liggende dorpen. Ook de klok van de dorpskerk zal in het vervolg weer luiden op zaterdagavond als teken dat het de volgende dag een bijzondere dag is, zondag. Laat ons de rustdag wijden. Het is haast niet meer van deze tijd, met winkels open op zondag, maar laten wij laten merken dat de zondag nog steeds een andere dag is dan die overige zes.

Dirk Visser
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.