Intercultureel Bijbellezen brengt mensen en Bijbelverhalen dichter bij elkaar Intercultureel Bijbellezen brengt mensen en Bijbelverhalen dichter bij elkaar

De ZWO-commissie van Olst is afgelopen najaar met een Bijbelleesgroep gestart.
Hierbij staat de bijbeltekst Micha 6:1-8 centraal.

We hebben als gemeente contact met the Brotherhood Society in Delhi. Deze broeders werken voor de kastelozen de Dalits, die op deze manier ook een kans hebben in de maatschappij. Er zijn o.a. projecten voor straatkinderen, vrouwen en beroepsonderwijs voor jongeren.
Er is b.v. een Dalit thinkers groep ontstaan van volwassenen, die vanuit hun positie als kasteloze de Bijbel lezen. Deze groep komt wekelijks op vrijdag bij elkaar. Zij willen graag samen met ons hetzelfde Bijbelgedeelte uit Micha 6 lezen.
De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie (EA) hebben voor de Week van Gebed in 2013 een gezamenlijk thema vastgesteld. Het thema ‘Wandelen met God’ is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Micha 6: 8 waarin de oproep klinkt om Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan.

In november hebben we met een groep van 13 mensen uit Olst en Wijhe gesproken over Micha 6 vers 1 – 8 waar het gaat over de gerechtigheid van de Heer.
Na afloop van de bespreking is een verslag uit Delhi naar Nederland gestuurd en het verslag uit Nederland naar Delhi gestuurd.

In de Week van Gebed van 20-27 januari 2013 hopen we op dinsdag 22 januari om 20.00 uur in De Bastiaan, het verslag uit Delhi te bespreken.

Dankzij het Bijbelverhaal komen we als mensen dichter bij elkaar en dat is precies waar het bij intercultureel Bijbellezen om gaat.
Voor de deelnemers is er een brochure van de Raad van Kerken beschikbaar. Na opgave ontvangt u deze brochure.
Doet u mee?
Inlichtingen of opgave bij Thea Wiegers-Kӧhler, 0570-565566 of thea.wiegers@gmail.com

Zondagsdienst - Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur

Gemeenteavond 8 december - aanmelden uiterlijk 5 december
datum en tijdstip 08-12-2020 om 19:30 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 11-12-2020 om 19:00 uur

Zondagsdienst - Derde Advent - viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10:00 uur

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021