Inzameling Voedselbank en pootaardappelenactie

• Inzameling Voedselbank en pootaardappelactie
Zoals in het vorige kerkblad al aangekondigd gaan we in de week van biddag (9 maart a.s.) weer levensmiddelen inzamelen voor de Voedselbank in Raalte. De Voedselbank is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De Voedselbank zamelt gratis voedsel in waaruit voedselpakketten worden samengesteld.
Deze inzamelingsactie wordt ook in Wesepe gehouden. In Olst worden bij elkaar gespaarde boodschappenpakketten van de Plus aan minima in Klein Salland verstrekt, rechtstreeks of via de Voedselbank.

Op zondag 6 en 13 maart zal er in de Nicolaaskerk een winkelkar staan waar men houdbare levensmiddelen kan doneren. Te denken valt aan broodbeleg, deodorant, douchegel, koffie/thee, luiers, mix/saus voor pasta, (olijf)olie, pasta/rijst, ranja/frisdrank, schoonmaakmiddelen, shampoo, tandpasta, wasmiddelen en wc-papier.
In die week staat er tevens een kar in het Langhuus, waar u de kruidenierswaren kwijt kunt.
Op zaterdagmiddag 12 maart zal de kerk ook nog enkele uren open zijn en kunt u uw bijdrage tussen 13.00 en 15.00 uur kwijt.
De diaconie zorgt ervoor dat de levensmiddelen bij de Voedselbank in Raalte komen.

Verder wordt ook dit jaar weer in dezelfde periode de pootaardappelactie gehouden. In de kerk ontvangt u een pootaardappel, die na de juiste behandeling rond startzondag of anders rond dankdag wonderbaarlijk vermenigvuldigd is. De opbrengst is dan wederom voor de Voedselbank. Ook in de andere Klein Sallandse gemeenten wordt deze pootaardappelactie gehouden.
Van harte aanbevolen!

Namens de diaconie,
Froukje Brevoord
  • EEN AARDAPPEL OM TE DELEN  Neem een aardappel mee om te planten voor de Voedselbank Raalte
Iedereen mag een pootaardappel meenemen om deze in de tuin te poten.
Geen tuin? Geen probleem, een grote bloempot gevuld met grond kan ook prima dienst doen.
Waarom de protestantse kerk dit doet en ze vooral ook hopen dat u de aardappel poot?
Eén aardappel maakt meer aardappels en als het goed is kunnen de aardappelen eind juni, juli, augustus worden gerooid/geoogst.
Het is de bedoeling dat u de aardappelen op startzondag (midden september) inlevert bij de kerk.
Vervolgens zorgt de diaconie dat deze bij de Voedselbank komen.
Maar……het kan ook zo zijn dat u na de oogst denkt: ‘Nou, ik wil dit aardappeltje ook zelf wel even proberen’.
Ook dat is geen probleem, dan haalt u toch gewoon een zakje aardappelen uit de winkel en neemt deze mee op startzondag.

Delen hoeft niet zo moeilijk te zijn, als we er allemaal maar aan mee willen werken.
En zelf een aardappel poten en de groei en bloei volgen leert ons misschien ook weer dat we niet alles zelf in de hand hebben, maar ook afhankelijk zijn van o.a. de natuur.

De Protestantse kerken Klein Salland