Zondag 14 feb 2021  om 10:00 uur
Voorganger: Ds. Damstra, ds. Veenstra, ds. Slaar
Klein Salland-dienst - digitaal vanuit Raalte

Eindcollecte: Gezamenlijk Project Klein Salland: AtiY Bolivia

In vergelijking met de opbrengst van het gezamenlijk project Brazilië van 2019 is vorig jaar vanwege alle coronamaatregelen de opbrengst van het project Atiy Bolivia 2020 enigszins achtergebleven. Daarop hebben de Klein Sallandse diakenen besloten om het project Atiy de eerstvolgende 4 KS zondagen voort te zetten en de opbrengst van de eindcollectes nogmaals te besteden aan het project van Ans Haarman uit Marienheem.
Hieronder vindt u de brief die Ans ons heeft toegestuurd. Daarin kunt u lezen hoe de huidige stand van zaken is en spreekt zij haar dankbaarheid uit over de gift die zij namens u mocht ontvangen. U doet toch weer mee dit jaar?
Bij voorbaat dank namens alle Klein Sallandse diakenen.

Beste allemaal,
Vanuit Bolivia, Cochabamba, groet ik u allen. Wens u het allerbeste met goede gezondheid voor het nieuwejaar. Ook hier in Bolivia hebben we te maken met het coronavirus wat een enorme impact heeft gehad op iedereen en alles hier. Veel mensen zijn ziek geworden en aan overleden. We hebben een zeer lange - strikte lockdown gehad die bijna 6 maanden duurde. Hierdoor hebben velen geen inkomen kunnen verwerven. Het schooljaar is door de pandemie vroegtijdig beëindigd. De overheid wilde dat digitaal les zou worden gegeven. Helaas de meeste mensen hebben hier geen computers en internet. Hierom hadden ze besloten om het schooljaar te beëindigen. Afgelopen jaar waren regelmatig protesten en wegblokkades en opstanden tegen de toenmalige regering. Dit had ook negatieve gevolgen t.a.v. bevoorrading van brandstof, voedselvoorziening, medicijnen en zuurstofflessen voor de ziekenhuizen. Het was een nare periode.  God zij dank hebben we met donaties, levensmiddelen-pakketten kunnen geven aan heel veel armen. Ook hebben we mensen geholpen met medicijnen en zorg gegeven bij ziekte en overlijden. Dit is wel mijn grootste missie geweest het afgelopen jaar. Na de strenge lockdown zijn we begonnen met lesgeven in kleine groepjes aan de armste kinderen in ons project. Ook aan de moeders hebben we lesgegeven. Heel veel volwassenen hebben amper onderwijs gehad, vooral mensen van de hooglanden. Verschillende alleenstaande vrouwen met kleine kinderen hebben we geholpen met aanschaf van een etenskarretje of kooktoestel. Daarmee kunnen ze zich een inkomen verwerven. We hebben door de pandemie geen klaslokalen kunnen bouwen. Dit doen we altijd in samenwerking met de lokale gemeenschap wat allemaal niet mocht. Het is te hopen dat ‘t dit jaar wel kan wat helaas nog niet naar uitziet. Hier is ook de tweede corona-virus golf aangekomen, zoals in Nederland. Het nieuwe schooljaar zou op 1 februari fysiek beginnen, wat al niet meer doorgaat. Ministerie van onderwijs besloot dat er weer digitaal onderwijs moet worden gegeven. Het ziekenhuispersoneel roept hier om een strenge lockdown, die zijn bang dat de ziekenhuizen weer overvol raken. Economisch kan Bolivia dit echt niet aan, een dilemma. Morgen is er een landelijk staking en wegblokkades van al het openbaar vervoer en al het transport.  Deze week ga ik weer een grote voorraad levensmiddelen inkopen omdat weer uit te kunnen delen, aan de armste families die het niet hebben. Mijn hartelijke dank voor de hulp die wij hebben ontvangen van u, om de armste mensen hier te kunnen helpen.

Hartelijke groeten Anna Haarman
Adios

datum en tijdstip 05-03-2021 om 13:30 uur

datum en tijdstip 07-03-2021 om 10:00 uur

Koffiedrinken na de dienst via Zoom
datum en tijdstip 07-03-2021 om 11:00 uur

datum en tijdstip 14-03-2021 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2021

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2021

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021