PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Kerkdiensten vanaf 5 juli Kerkdiensten vanaf 5 juli
We zijn heel erg blij u te kunnen melden dat het vanaf 5 juli weer mogelijk is om een kerkdienst bij te wonen in de Dorpskerk! Uiteraard worden hierbij de RIVM regels in acht genomen. Meer hierover kunt u lezen in het bijgevoegde protocol. Leest u dit alstublieft door, voordat u naar de dienst komt.
Behoort u tot een kwetsbare groep, dan vragen we u om extra goed te overwegen of u wilt komen. Er mag helaas niet gezongen worden tijdens de dienst, in verband met de gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. Daarnaast kan er om dezelfde reden nog geen koffie gedronken worden na de dienst.
In plaats van een collecte tijdens de dienst wordt er alleen gecollecteerd bij het uitgaan van de kerk. De opbrengst van die collecte wordt gelijkmatig verdeeld over de 3 collectedoelen van de zondag: het plaatselijk kerkenwerk, de diaconie en de eindcollecte.
 
Reserveren
Als u de kerkdienst wilt bijwonen dan is het verplicht om vooraf te reserveren. U kunt dit doen iedere vrijdag, voorafgaand aan de zondagse dienst tussen 14.00 uur en 17.00 uur bij Dirk Visser via email: dhvisser@live.nl of telefonisch: 0570-563808.
Er is plaats voor 50 bezoekers. Mochten het aantal reserveringen hoger zijn dan dit maximum, dan krijgen de mensen die de dienst niet kunnen bezoeken hierover een bericht op zaterdag, uiterlijk voor 18.00 uur.  De diensten starten in de maanden juli en augustus om 9.30 uur.
Wanneer u op zondag aankomt bij de kerk, zal u worden opgewacht door de dienstdoende ouderling kerkrentmeester. Die zal u vragen of u last heeft van klachten, zoals bijvoorbeeld verkoudheid. Als u klachten heeft, dan mag u de dienst niet bezoeken. Heeft u geen klachten, dan kunt u onder de toren uw handen ontsmetten. Daarna wacht u daar totdat een van de kosters u naar uw plaats verwijst. Het is niet mogelijk om zelf een plaats te kiezen in verband met het beperkte aantal plaatsen in de kerk en de noodzakelijke 1,5 meter afstand tussen personen / gezinnen.
Het blijft ook mogelijk om de  kerkdienst online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.
 
Geen kerkopenstelling meer op woensdag
Nu we de reguliere kerkdiensten weer opstarten stoppen we met de extra openstelling op woensdagavond. De kerk blijft wel open op vrijdagmiddag.  Er kunnen dan geen kaarsjes meer aangestoken worden.

Protocol kerkdiensten Dorpskerk Olst
 
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 09-08-2020 om 9:30 uur
meer details

Kerk open voor stil gebed
datum en tijdstip 12-08-2020 om 19:00
meer details

Kerk open
datum en tijdstip 14-08-2020 om 13:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.