Kerkdiensten en aangescherpte maatregelen per 5 oktober Kerkdiensten en aangescherpte maatregelen per 5 oktober
Maximaal 30 personen in de kerk
Maandag 5 oktober heeft de regering met de koepel van kerken de afspraak gemaakt dat er maximaal 30 mensen worden toegelaten tijdens een kerkdienst. Onze gemeente zal deze afspraken volgen. Dit betekent dat met ingang van 11 oktober niet meer dan 30 personen een reservering kunnen doorgeven. De afgelopen zondagen waren er minder dan 30 personen aanwezig, dus dit zal niet direct tot een knelpunt leiden.

Mondkapjes
Verder is het advies om ook bij het betreden van de kerk een mondkapje te dragen. U wordt verzocht een mondkapje te dragen wanneer u van en naar uw plek loopt. Nadat u heeft plaatsgenomen mag u uw mondkapje weer af doen. Graag bij het verlaten van de kerk het mondkapje ook weer op doen.

Geen koffiedrinken na de dienst
Anders dan in de Kerkwijzer van oktober is vermeld, is er geen koffiedrinken na de dienst op zondag 18 oktober. Dit omdat landelijk gezien het aantal besmettingen toeneemt en de risico’s dus ook groter worden.

Niet zingen
Er mag helaas niet gezongen worden tijdens de dienst, in verband met de gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt.

Collecte
In plaats van een collecte tijdens de dienst wordt er alleen gecollecteerd bij het uitgaan van de kerk. De opbrengst van die collecte wordt gelijkmatig verdeeld over de 3 collectedoelen van de zondag: het plaatselijk kerkenwerk, de diaconie en de eindcollecte.

Kwetsbaar
Behoort u tot een kwetsbare groep, dan vragen we u om extra goed te overwegen of u wilt komen.

Reserveren
Als u de kerkdienst wilt bijwonen dan is het verplicht om vooraf te reserveren. U kunt dit doen op vrijdag en zaterdag, voorafgaand aan de zondagse dienst, bij Dirk Visser via e-mail: dhvisser@live.nl of telefonisch: 0570-563808 / 06-15684522.
Er is plaats voor 30 bezoekers. Mochten het aantal reserveringen hoger zijn dan dit maximum, dan krijgen de mensen die de dienst niet kunnen bezoeken hierover een bericht op zaterdag, uiterlijk voor 18.00 uur.
Wanneer u op zondag aankomt bij de kerk, zal u worden opgewacht door de dienstdoende ouderling kerkrentmeester. Die zal u vragen of u last heeft van klachten, zoals bijvoorbeeld verkoudheid. Als u klachten heeft, dan mag u de dienst niet bezoeken. Heeft u geen klachten, dan kunt u onder de toren uw handen ontsmetten. Daarna wacht u daar totdat een van de kosters u naar uw plaats verwijst. Het is niet mogelijk om zelf een plaats te kiezen in verband met het beperkte aantal plaatsen in de kerk en de noodzakelijke 1,5 meter afstand tussen personen / gezinnen.
Het blijft ook mogelijk om de  kerkdienst online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

Geen kerkopenstelling meer op woensdag
Nu we de reguliere kerkdiensten weer opstarten stoppen we met de extra openstelling op woensdagavond. De kerk blijft wel open op vrijdagmiddag.  Er kunnen dan geen kaarsjes meer aangestoken worden.

Protocol kerkdiensten Dorpskerk Olst

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 27-11-2020 om 19:30

Zondagsdienst - Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10:00 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 04-12-2020 om 19:30

Zondagsdienst - Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021