donderdag 21 januari 2021

Micha Kring; begin met een gezamenlijke maaltijd

Tijdstip:
 18:30 uur  - 21:45 uur

Micha Kring
Start donderdag 21 januari.
Wij hopen dat de Corona regels en veiligheid het toestaan weer met elkaar samen te komen en samen te eten. Uiteraard zullen we ons aan de regels van dat moment houden. Wij zien er naar uit onze gedachten met die van anderen te voeden. Gewoontes onder de loep te nemen en elkaar te stimuleren opnieuw keuzes te maken. Geef je nu vast op! Er is plaats voor 6 tot 8 personen.

Al gelijk de eerste avond is er naast het kennismaken met elkaar ook een kennismaken met het thema van het Bijbelboek Micha, waarin staat: “Je weet wat God van je wil: niets anders dan recht doen, trouw zijn en nederig de weg te gaan van je God.”

Twee keer eerder is Micha als cursus, toen met het thema duurzaamheid, aan de orde geweest in Olst. Beide keren heeft het een meer bewuste houding ten aanzien van medemensen en milieu en warme contacten onderling opgeleverd. Dit keer noemen we het een kring en hopen en verwachten weer dat we elkaar leren kennen en dat we groeien in bewuste keuzes maken. Wij werken aan de hand van het (vernieuwde) boekje Micha van de organisatie Micha Nederland. Iedere avond behandelen we verschillende thema’s met andere werkvormen. Ieder mens is anders, iedereen heeft zijn eigen passie en talenten. Een passie is iets waarvoor je offers wilt brengen. We gaan op zoek naar onze eigen passies. In relatie tot het thema van deze kring zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn: aandacht voor kwetsbare mensen, andere culturen, zorg voor de natuur, voor een eerlijke wereld of een duurzame levensstijl.

We komen 6 keer op een donderdagavond van 18.30 uur tot 21.45 uur bij elkaar. We beginnen elke avond met een gezamenlijk maaltijd. We sluiten af met een klusdag voor een goed doel op een zaterdag in april. Heb je belangstelling om (weer) mee te doen of heb je vragen hierover, stuur een mailtje naar Yvonne!
De eerste datum is: 21 januari van 18.30 uur tot 21.45 uur (overige data worden later gecommuniceerd). Denk aan eens in de veertien dagen.
Kringleiders: Yvonne Bos en Esther Coes
Aanmelden/info via Yvonne Bos: bos.yvonne@gmail.com

datum en tijdstip 05-03-2021 om 13:30 uur

datum en tijdstip 07-03-2021 om 10:00 uur

Koffiedrinken na de dienst via Zoom
datum en tijdstip 07-03-2021 om 11:00 uur

datum en tijdstip 14-03-2021 om 10:00 uur

Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd 2021

Klik hier voor het symbolisch bloemschikken in de 40-dagentijd 2021

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021