PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische viering in Olst op 26 mei

gitaargroep Kithara
Oecumenische viering in Olst op 26 mei
Op zondag 26 mei a.s. is er om 10 uur weer een oecumenische viering.
Dit in de Dorpskerk in Olst.
Voorgangers zijn: diaken Marc Brinkhuis en ds. Henk Jan Damstra.
Medewerking wordt verleend door de uit 4 vrouwen bestaande gitaargroep ‘Kithara’ uit Oldebroek. Deze groep zal met zang en gitaarspel een mooie en inspirerende bijdrage leveren aan deze viering.

De eerste zondag na Pinksteren wordt ook wel Drievuldigheidszondag of Trinitatis genoemd. Op deze dag staan we stil bij het mysterie van de Ene God in Drie Personen.
Dat mysterie valt moeilijk uit te leggen, maar het sleutelwoord voor wie iets van de Heilige Drie-eenheid wil begrijpen, is verbondenheid. Verbondenheid in de Geest tussen Vader en Zoon, verbondenheid in de Geest tussen God en mensen. Want God heeft iets met mensen en Hij heeft zich daarom door Zijn Geest met ons verbonden. En wie zich van deze band met zo’n nabije God bewust is, kan de wereld en het leven met al zijn vreugde en verdriet, aan. Als kerken van Olst en Boskamp willen we onze dankbaarheid over deze verbondenheid tussen God en mensen samen vieren in één kerk.

U / jij bent van harte welkom, het is de moeite waard om elkaar op deze dag te ontmoeten! En na de dienst is er in De Bastiaan gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee verder van gedachten te wisselen.

Werkgroep oecumene,
Lammie In ‘t Veld.

Gitaargroep Kithara
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 29-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.