PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Oecumenische viering op zondag 4 november in de Theresiakerk Oecumenische viering op zondag 4 november in de Theresiakerk

Deze zondag die ook wel de Willibrordzondag wordt genoemd, is bij uitstek een dag om als gezamenlijke kerken te gedenken dat het christelijke geloof door de Ierse monnik Willibrord, rond het jaar 700, in Nederland werd verkondigd.

Sindsdien zijn we als Christenen verschillende wegen gegaan, maar die wegen zijn gelukkig niet zo uiteenlopend dat we elkaar totaal uit het oog zijn verloren.
Daarom komen we als leden van verschillende geloofsgemeenschappen op de sterfdag van Willibrord bij elkaar in één kerk om aandacht te schenken aan de liefde die wij gezamenlijk koesteren voor de ene en enige God en voor onze medemens.
We laten daarmee zien dat we elkaar willen motiveren en inspireren om de boodschap die Willibrord ons bracht, in praktijk te brengen in ons leven.
Samen bidden en vieren geeft ons geloof een extra dimensie.
Komt u ook om dat te ervaren?

De voorgangers zijn: pater J. Hulshof en ds. H.J. Damstra en de zanggroep Simpel 6 verleent haar medewerking.
Voor de kinderen is er een kindernevendienst.

Werkgroep oecumene,
Lammie In ‘t Veld

terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.