Paasgroetenactie 2022

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt Gods licht uit dat schijnt op de gebrokenheid van het leven. Dat ervaren gedetineerden als geen ander. De draad staat voor de helende kracht van God. Hij maakt alles weer nieuw.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Onder toren kunt u/jij op zondag 27 februari ,  indien u mee wilt doen, een kaart met begeleidend briefje meenemen naar huis of als u naar de Bastiaan gaat, is daar de gelegenheid om de kaarten, onder het genot van een kopje koffie, te schrijven.

Als u niet aanwezig kunt zijn en u wilt meedoen, dan graag een telefoontje naar G.Holtkuile tel: 563215  of  gholtkuile@live.nl   We zorgen dan dat de kaart(en) bij u/jou worden gebracht.

Geschreven kaarten worden gezamenlijk opgestuurd!
Graag voor 10 maart de kaarten inleveren bij de diakenen:
Anna Couperus, v.Oldenbarneveltstraat 64,
Ali Speksnijder, Koningstraat 4,
Gerrie Holtkuile,  Jan Schamhartstraat 24.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Voorbeeld teksten krijgt u erbij. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op de site van de Protestantse Kerk Nederland

We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!