Paaswake 2014

Pasen, het feest van de opstanding...
Paaswake 2014
In de paasnacht, de nacht van 19 op 20 april wordt er weer gewaakt in de Dorpskerk. Mensen kunnen zich weer opgeven om te waken en ervaren hoe bijzonder zo’n nacht is. De paaswake is in Olst al een heel lange traditie.

Vanaf 20.00 uur op de Stille Zaterdag tot 6.33 uur op de paasmorgen zullen minimaal twee mensen in de Dorpskerk aanwezig zijn om te waken, gebeden uit te spreken en om uit de Bijbel te lezen. Iedereen is tussen die twee tijdstippen van harte welkom.

In die nacht zullen dié verhalen uit de Bijbel worden gelezen, die ons iets van de geschiedenis naar Pasen toe zullen laten ontdekken: De schepping en zondeval (Genesis 1-2:2); De Zondvloed (Genesis 5-8), Abraham en Izaäk (Genesis 22), Doortocht (Exodus 14), Kom tot het heil (Jesaja 54/55), Gebed en lied in ballingschap (Baruch 3), Opstanding van het volk (Ezechiël 37), Herstel van Jeruzalem (Jesaja, lied van de wijngaard), Pascha en uittocht (Exodus 12), Ninevé’s omkering (Jona 3), Het testament van Mozes (Deuteronomium 31), De drie mannen in de vuuroven (Daniël 3).

De paaswake wordt afgesloten met een oecumenisch ochtendgebed (liturgische viering) dat om 06.00 uur op de paasmorgen begint. Als om 06.33 uur de zon opkomt, worden de nieuwe kleine en grote paaskaars binnengedragen.
Onze organist Wim de Just speelt dan het Halleluja van Händel. U kunt alles meebeleven… Een werkelijk goed begin van Pasen. Voor het deelnemen aan het ochtendgebed hoeft u zich niet aan te melden. U bent van harte welkom.

Paasontbijt

Aansluitend aan de paaswake bent u welkom bij het paasontbijt in De Bastiaan. Kosten zijn er voor u niet aan verbonden. Daar hoeft u zich óók niet voor op te geven. We delen met elkaar wat er is. Mocht u wat meer willen weten en/of aanmelden voor de paaswake?
Dat kan bij Cees Vonk, telefoonnummer 0570-562147 of e-mail vonk112@hetnet.nl

...opstanding een nieuw licht op de paasmorgen.

Zondagsdienst - Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10:00 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 04-12-2020 om 19:30

Zondagsdienst - Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 11-12-2020 om 19:30

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021