Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

.
Protestantse kerken in Salland gaan samenwerken

Woensdagavond 5 februari jl. ondertekenden vertegenwoordigers van de vier Protestantse Gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe een intentieverklaring. Daarin spraken de vier gemeenten zich uit om vanuit de gezamenlijke bron, de Bijbel, actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Ze gaan hierbij gezamenlijke activiteiten ontplooien op het gebieden van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk.

Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zal er samengewerkt worden. Met een kanselruil tussen de vier gemeenten is inmiddels een start gemaakt.Voor zaterdag 25 oktober wordt een Klein Sallandse Kerkendag voorbereid. Een kleine stuurgroep zal het proces begeleiden en stimuleren. De werktitel van de samenwerking zal voorlopig zijn: ‘Overleg Protestantse Kerken Klein Salland’.

De voorzitters van de kerkenraden bij het tekenen, vlnr: Ds. H.J. Damstra (Olst), E. Gritter (Raalte), W. ten Dam (assessor Wijhe), E.G en dhr. van den Broek (Wesepe).

Zondagsdienst - Eerste Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10:00 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 04-12-2020 om 19:30

Zondagsdienst - Tweede Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur

Kerk Open in de Adventstijd
datum en tijdstip 11-12-2020 om 19:30

Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021