PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 

vrijdag 20 november 2015

Veranderdagen van de stichting Present.


Present slaat een brug tussen mensen die iets te delen hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze werken samen met professionele hulpverleners en biedt aanvullende hulp aan mensen die door gebrek aan geld, sociale contacten of gezondheid de steun van anderen nodig hebben. Present werkt ook samen met Kerk-in-Actie van de Protestantse Kerk Nederland. De veranderdagen in de veertigdagentijd vinden in heel Nederland plaats. 
Maar wij als leden van de verschillende gemeenten  Klein Salland willen ook graag een brug slaan tussen elkaar als gemeenten. En wat is nu mooier om én elkaar beter te leren kennen én ook nog een ander te kunnen helpen. Bijbelser kan het niet zou ik zo zeggen. 
Wat is nu de bedoeling?
Je kunt je individueel, maar ook als groep aanmelden. Ik heb horen verluiden dat de cantorij van Raalte en Wijhe willen zingen in een zorgcentrum, maar je kunt misschien ook iets als gezamenlijke diaconieën, ouderlingen, jongeren, ZWO, kerkrentmeesters en zo meer. Je kunt je aanmelden voor een sociaal project of een praktisch project.  Een sociaal project kan zijn wandelen met bewoners van een zorgcentrum, spelletjes doen, bloemschikken of koekjes bakken. Bij een praktisch project valt te denken aan: schilderen, behangen, tuinieren, opruimen of schoonmaken. 
In de kerken en de kerkelijke centra / bijgebouwen liggen onderstaande aanmeldingsformulieren. Die kunt u invullen en weer in een doos/bus doen die bij de formulieren liggen. De predikanten zullen zorgen dat de aanmeldingsformulieren bij Present komen en via Present krijg je te horen waar je op die zaterdag aan de slag mag en eventueel met wie als je je individueel opgeeft.
Een andere mogelijkheid is dat je je meteen digitaal gaat aanmelden bij Present: www.stichtingpresent.nl/deventer/veranderdagen.

Namens de PKN kerken Klein Salland: 
Ds Martje Veenstra
 

terug
 


 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.