PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Van het ZWO April 2013

Delhi Brotherhood Society; project voor de 40-dagen tijd 2013
Van het ZWO April 2013
Verslag van de presentatie op 3 maart door Thea en Jaap Wiegers

Na de kerkdienst van 3 maart hebben Thea en Jaap Wiegers verslag gedaan van hun verblijf bij The Delhi Brotherhood Society (India) gedurende 1 maand. Dit aan de hand van een beamerpresentatie.
 
Jaap heeft er geklust in overall op de ladder met de hier gekregen klompen aan. Schilderen, nieuwe kozijnen aanbrengen en verbazing geoogst, dat een witte gast ook nog kon werken! Thea heeft veel bezoeken afgelegd en een nieuwe website gebouwd. (www.delhibrotherhood.org)
Op het terrein bij de school staat het boyshome. Een drie verdiepingen hoog gebouw waar de jongens vanaf 19.00 uur welkom zijn. Ze krijgen dan een maaltijd en ze krijgen daar lessen aangeboden. Overdag zijn ze weer op straat om toch wat geld te verdienen voor bv. een stel extra kleren.
 
 
 
 
 
Straatkind kun je worden wanneer er armoede in het gezin heerst en je ouders niet meer voor je kunnen zorgen bv. door ziekte of werkloosheid. In de grote stad, zo denkt men, is er wel werk. Maar veelal belanden de kinderen dan op straat. The Delhi Brotherhood Society (DBS) biedt hulp en probeert de jongens o.a. een beroepsopleiding te geven. Er is ook een samenwerkingsverband met de organisatie St. Johns, waar de meisjes opgevangen worden en ook daar wordt aan de meisjes een beroepsopleiding gegeven bv. tot naaister of schoonheidsspecialiste.
 
Straatkinderen zijn adresloos en dikwijls is er geen contact meer  met de ouders. DBS bemiddelt bij het vinden van de ouders. Om hen in ieder geval af en toe eens te zien.
Er is geen luxe keuken, maar de kinderen krijgen wel elke dag een maaltijd. Ook de douche en wasruimte zijn niet zoals wij het graag zien, maar ze voldoen.
Van het weinige geld dat ze verdienen met bv. schoenen poetsen, kan een extra stel kleren worden gekocht, zodat er ook eens iets gewassen kan worden.
Niet in alle gevallen kan de familie voor de ouderen zorgen. Ook daar is een opvang voor ingericht.
 
Thea was er getuige van dat er dekens aan kinderen werden uitgedeeld. De blijheid over het in bezit hebben van een eigen deken straalde van hen af.
Wanneer er lessen worden gegeven komen er ook wel kinderen zomaar binnenwandelen, door nieuwsgierigheid gedreven. De juf laat hen gewoon toe, ze pikken zo tenminste nog wat op!
Doordat Thea en Jaap directe contacten hebben met DBS heeft de kerkelijke gemeente van Olst (en inmiddels die van Diepenveen) de mogelijkheid om mee te helpen het leven voor de straatkinderen in Delhi te verbeteren.
“Onze” voorjaarscollecte zal daar erg goed van pas komen. Een heel jaar lang de nachtopvang  te verzorgen voor € 2.500,--. De ZWO commissie hoopt van harte dat dat gaat lukken.
Leest u ook de ZWO artikelen in de Kerkwijzer van maart.
 
Voorbeden op de zondagen in de 40-dagentijd

Zondag 24 maart: Voor allen die lijden, omdat Jezus de weg van het lijden gaat, zich vereenzelvigt met allen die lijden, maaltijd houdt bidden wij: dat zij leven met Hem in verzoening, vrede en dat wij zo leven met elkaar.
Witte donderdag 28 maart: Voor de kinderen in India, dat er voor hen voldoende is om te eten en ook voldoende liefde.
Goede vrijdag 29 maart: Samenvatting van de gebeden, dat Hij de nood ziet, dat Hij er bij is en alles draagt opdat zij, wij mogen leven.
Pasen 31 maart: Voor ieder persoonlijk hier en daar en overal, dat we worden weggeroepen van onze graven van vermoeidheid, wanhoop, cynisme en dat we zijn stem horen om te leven in een nieuwe wereld van hoop, vrede en vreugde.
 
Namens de ZWO-commissie,
Gerda Vonk
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-08-2021 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 22-08-2021 om 9:30 uur
meer details

 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.