Van het ZWO Januari 2012 Van het ZWO Januari 2012

22 februari begint de 40-dagentijd.

In de 40-dagentijd doen we dingen vaak net even anders. Door bezinning en door te vasten, richten we ons op God en onze naaste. We leven toe naar Pasen, het feest dat echte verandering mogelijk maakt. Dichtbij en ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijke leven of in de situatie in hun land. Wij kunnen elkaar hierbij tot steun zijn. Geloof ook in verandering!

De 40-dagentijd begint in 2012 op Aswoensdag 22 februari en loopt tot en met stille zaterdag 7 april. Op zondag 8 april is het Pasen.

Daarom willen wij in deze 40-dagentijd uw aandacht vragen voor het project "Eigen inkomsten voor gehandicapten in Birma" van Kerk in Actie.

Land: Birma
Programma: Kinderen in de Knel
Werkveld: Armoedebestrijding
Projectnummer: K 013101
Nodig voor dit werk: € 30.000
Iedere twee minuten krijgt een persoon in de wereld de diagnose lepra, een ziekte die sinds 2000 officieel geen gevaar meer vormt.

Slechts vijf procent van de wereldbevolking is vatbaar voor de ziekte. Maar lepra behoort nog niet tot het verleden. Jaarlijkse raken honderdduizenden mensen in Azië, Latijns Amerika en Afrika besmet. The Leprosy Mission International (TLMI, leprazending), strijdt voor een wereld zonder lepra. Deze christelijke organisatie biedt al ruim honderd jaar hulp aan mensen met lepra en is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende organisatie voor gehandicapten in Birma.

Gehandicapten behoren vaak tot de allerarmsten in Birma. Door hun handicap hebben zij nauwelijks toegang tot onderwijs, zorg en werk. Er zijn naar schatting 1,3 miljoen mensen in Birma die lichamelijk gehandicapt zijn. Ruim de helft is tussen de 16 en 65 jaar oud en in principe in staat om te werken. Zo’n twintig procent zijn kinderen tussen de 6 en 16 jaar, waarvan een groot deel niet naar school gaat. TLMI voert haar werk uit in zeventien centra verspreid over Birma. Met de bijdrage van Kerk in Actie kunnen driehonderd gehandicapten daar via vakonderwijs, financiële steun en medische zorg hun inkomsten en levensomstandigheden verbeteren.
Via onze actie in de veertig dagen tijd willen wij dit werk steunen.
We doen dit door:
1. de voorjaarscollecte;
2. voorbeden;
3. de spaardoosjes voor kinderen;
4. de maaltijd samen aan tafel, op 15 maart;
5. aandacht in en na de kerkdienst op 11 maart, waar Chiel Roelands, u meer over dit project zal vertellen.

Behandeling lepra.
Behandeling van lepra.