PKN
Protestantse Gemeente te Olst
 
Van het ZWO September 2014

.
Van het ZWO September 2014
Een aantal maanden geleden kwam de ZWO-commissie op het idee om de kerkklokken uit de Eben Haëzer een nieuwe bestemming te geven. Het idee was om ze te schenken aan een kerk in Papua.
Op 22 mei stond dit onderwerp op de agenda van een gemeenteavond. Omdat de aanwezige leden hebben ingestemd om de klokken te bestemmen voor een kerk in Papua, is er gezocht naar een gemeente daar die ze kan gebruiken.

Dat was niet het enige dat geregeld moest worden, omdat de klepels ontbraken moesten er nieuwe gemaakt worden. Dankzij Henk Vosselman zijn de klokken nu in een staat om cadeau te geven, hij heeft nieuwe klepels gemaakt en er voor gezorgd ze makkelijk tussen twee palen kunnen worden opgehangen (zie foto). Inmiddels is er ook een gemeente gevonden die de klokken kan gebruiken. In het dorp van de moeder van Devi Roemajauw heeft de kerk geen klokken. Het dorp heet Sambawovuar in het district Gayabaru. Om de klokken daar te krijgen zullen ze vervoerd moeten worden. Op dit moment is de broer van Devi in Nederland. Hij is bereid om de klokken als extra bagage mee te nemen als hij op 8 oktober weer terug gaat.Om zo ver te komen dat de klokken een nieuwe bestemming konden krijgen, hebben verschillende mensen er veel tijd en energie gestoken. Dit is iets wat de ZWO-commissie niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Daarom lijkt het de ZWO-commissie een aardig idee om de klokken in de kerkdienst van 28 september officieel te overhandigen aan Devi en Decky Roemajauw. Of dat definitief doorgaat is op het moment van de deadline nog niet bekend.

Als er nieuwe informatie is over de herbestemming van de klokken van de Eben Haëzer zal dit in elk geval op de website worden vermeld.

Namens de ZWO-commissie,
Aaltje Blankman
terug
 
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 25-10-2020 om 10:00 uur
meer details

Leeskring Psalmen
datum en tijdstip 29-10-2020 om 19:30 uur
meer details

Gespreksgroep 60+
datum en tijdstip 30-10-2020 om 10.00 uur
meer details

Leeskring Psalmen
datum en tijdstip 12-11-2020 om 19:30 uur
meer details

 
Vorming & Toerusting 2020-2021

Activiteiten met en voor elkaar!
Link naar de brochure met activiteiten en cursussen seizoen 2020-2021
 
Schilderij gedachtenishoek: Alles heeft zijn tijd

Wilto Kampinga heeft, in overleg met een daartoe in het leven geroepen groepje, een schilderij gemaakt dat sinds 11 september 2016 achter in de kerk hangt.  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.